Wii U:n ja lopulta myös 3DS:n erikoisuuksiin lukeutunut Miiverse on saapumassa virallisesti tiensä päähän. Nintendo on tiedottanut niin Japanissa kuin länsimaissakin, että se sulkee oman sosiaalisen mediansa Suomen aikaan aamulla 8. marraskuuta.

Miiversen sulkeutuminen tarkoittaa tietysti ensisijaisesti sitä, ettei palvelua ja sen ominaisuuksia, kuten viestien kirjoittelua, voi hyödyntää enää tulevaisuudessa. Tämä heijastuu myös hieman muutamiin Miiversea käyttäneisiin peleihin. Super Mario Makerissa pelaajien tekemiä kenttiä ei voi esimerkiksi enää kommentoida, kun taas Super Smash Bros. menettää omien kenttien ja turnausten jakamisen kokonaan.

Miiverse lanseerattiin yhdessä Wii U:n kanssa vuonna 2012 ja se oli yllättävän oivaltava keksintö yhtiöltä, jonka laitteiden verkko-ominaisuudet ovat tavanomaisesti laahanneet kilpailijoidensa perässä. Miiversessakin oli kyllä omat kömpelyytensä, mutta sen pyrkimys tuoda Nintendo-pelaajat ja -pelit osaksi yhtä ja samaa sosiaalista rinkiä oli idea, josta oli helppo toivoa kehittyneempää versiota Switchille.

Nintendo on luvannut tarjota Miiversen käyttäjille vielä mahdollisuutta ladata palveluun lähettämänsä kirjoitukset ja ruutukaappaukset pc:lle.

Lähde: Miiverse, Go Nintendo

Lisää luettavaa