Paradox Interactiven hittipeli Crusader Kings II on saamassa vihdoin ja viimein varsinaisen seuraajan tuhansien ja taas tuhansien laajennusten jälkeen. Berliinin PDXCON 19 -tapahtumassa ruotsalaisjulkaisija paljasti, että Crusader Kings III ilmestyy pc:lle Steamin ja Xbox Game Passin kautta ensi vuonna.

Pelin takana on jälleen Paradoxin oman kehitystiimi Paradox Development Studio ja sen keskittyminen pysyy yhä keskiaikaisten kuningaskuntien hallitsemisessa. Pelikartan kerrotaan yltävän julkaisussa Espanjasta Intiaan ja Skandinaviasta Keski-Afrikkaan saakkaa, kun taas pelaamisen itsensä pitäisi olla heti alussa kovin hahmovetoista elämäntapoja hahmottavien kykypuiden, uskontojen muokkaamisen ja omien jälkeläisten yksityiskohtaisen juonimismahdollisuuksien ansiosta.

Modernisoidumman ja käyttäystävällisempi käyttöliittymäkin saadaan mukaan, minkä myötä Crusader Kings III:sta pyritään tekemään hieman aloittelijaystävällisempi. Ennen kaikkea peli edelleen kosiskelee kyllä jo valmiiksi suurstrategiapeleistä diggaavia, mutta se pyrkii silti nyt myös selittämään itseään paremmin, jolloin mukaan hypäämisen pitäisi olla uusillekin pelaajille helpompaa.

Lähestyvän Crusader Kings III:n myötä Crusader Kings II:n pääversio on nyt kokonaisuudessaan ilmainen. Sen pelaamisesta voi itse asiassa myös ansaita kosmeettisia lisukkeita uutuuspeliin.

Lähde: Paradox Interactive, Rock Paper Shotgun

Lisää luettavaa