Aikaa ennen Arkhamia – tältä näytti peruttu Yön ritari -lisenssipeli

Batman-sarja oli vähällä lähteä aivan erilaisille urille ennen Rocksteadyn savottaa.

3.2.2016 08:58

Rocksteadyn Arkham-sarja on pitkälti Lepakkomiehen peli-identiteetin ydin tänä päivänä, mutta asiat olisivat voineet olla toisin.

Verkkoon on yllättäen rantautunut lyhyt dokumenttipätkä viime vuosikymmenen lopulla kehityksessä olleesta Yön ritari -lisenssipelistä, joka ei koskaan nähnyt päivänvaloa. Muun muassa ensimmäisistä Star Wars: Battlefronteista ja The Saboteurista tutun Pandemic Studiosin kehittämän The Dark Knightin taival kotikonsoleille vaikuttaa olleen tuhoon tuomittu jo alkumetreiltä, eikä pelistä kuultukaan vuonna 2008 kuin epämääräisiä huhuja.

Budjetti- ja pelimoottoriongelmien piinaama Pandemic Studios ei lopulta saanut peliä valmiiksi elokuvan julkaisuun mennessä, ja myös DVD-version ilmestymispäivä sujahti studiolta sivu suun. Studion ostanut Electronic Arts laittoi lapun keskeneräisen projektin luukulle vähin äänin, ja Pandemic Studios itse suljettiin lopullisesti seuraavana vuonna – sadan miljoonan dollarin tappioiden kera.

Pelin traagista tarinaa muistelevalle videolle on kerätty reilu satsi konseptitaidetta ja hyvin aikaista pelikuvaa. Kaikesta päätellen kyseessä oli hyvin uskollinen lisenssikäännös Heath Ledgerin Jokeria myöten, vaikka itse yön ritaria videolla ei juurikaan nähdä.

Pätkän voi katsastaa kätevästi suoraan alta.

Lähde: GameSpot, VG247

Lisää luettavaa