Aikakauden loppu: Sonyn ikuisuusprojekti The Last Guardian on valmis / Uutiset / pelaaja.fi

Aikakauden loppu: Sonyn ikuisuusprojekti The Last Guardian on valmis

23.10.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10

The Last Guardian on vihdoin viimein valmis monistettavaksi, Sony Worldwide Studiosin johtaja Shuhei Yoshida on vahvistanut. Pelin pääasiallinen kehitysvaihe on näin ollen nyt siis periaatteessa takanapäin noin kymmenen vuotta kestäneen työstämisen jälkeen.

Julkaisunsa The Last Guardian on saamassa Euroopassa 7. joulukuuta, jolloin sitä päästään pelaamaan PlayStation 4:llä. Ensimmäistä kertaa virallisesti peli sai julkistuksensa vuoden 2009 E3-messuilla, jolloin sitä valmisteltiin hiki hatussa vielä PlayStation 3:lle.

Tuotteena The Last Guardian on eräänlainen seuraaja PlayStation 2:n Icolle ja Shadow of the Colossukselle, joista jälkimmäisen alkuperäisestä julkaisusta on tullut nyt lokakuussa täyteen jo 11 vuotta. Yksinomaan jo perimänsä takia peliä kohtaan onkin valmiksi kohdistettu suuria odotuksia ja pian nähdäänkin, onko pitkällinen kehitysaika koitunut lopulta mitenkä kohtalokkaaksi projektille.

Ohessa The Last Guardianin tekijöiden historiaa kertaava tunnelmallinen traileri.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Jos jokin niin tämä on varmasti niin sanottu messiaspeli, jota on turhaan odotettu kuin kuuta nousevaa. Yritän pitää odotukseni mahdollisimman alhaisina, jotta voin vain yllättyä positiivisesti...

Käyttäjän Andzerx kuva
Andzerx

Hauskinta tässä oli, että Sony Interactive Entertainmentin tuottaja laittoi asiasta aiemmin twiittiä, mutta poisti myöhemmin päivityksensä. Ei sentään lykkääntynyt spekuloinnista huolimatta.

Käyttäjän velor87 kuva
velor87

vaikka tämä peli olisi hieno ja mestari teos, niin se jää multa pelaamatta.

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

Uskon vasta kun saan pelin kouraan :D

Käyttäjän Corso kuva
Corso

Viimeinkin! Tällä hetkellä tämä on meikäläisen odotetuin peli Breath of the Wildin lisäksi.

Käyttäjän PukkiHD kuva
PukkiHD

En odota tältä peliltä juuri mitään, kun on lykkääntynyt moneen kertaan. Enkä ole ostamassa tätä ensimmäisten joukossa, eli siis odotan arvioita.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Arvosteluita odotellessa...

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Pelailen ensin sellaiset pelit mitkä tiedän hyviksi ja samalla odottelen sekä seurailen tämän vastaanottoa ja arvioita. Ostan sitten joskus jos ostan. Ei ole kiire.

Hyvin vähän kannattaa pelejä uutena ostaa, erityisesti kun keskittyy pääosin vain yksinpeleihin. Toki tulee ostettua ne omat "must have"-teokset, joita nyt onkin tullut pitkästä aikaa Gears 4:n, Rise of Tomb Raiderin ja tulevan Dishonored 2:n muodossa. Kaikki pelit, jotka eivät hyppää backlogin ohi suoraan pelaukseen voi siirtää ostettavaksi myöhempään ajankohtaan. Saa nähdä onko tämä teos sellainen. Epäilen että on, sillä ei ole mitään himoja tai tarpeita päästä tämän kimppuun.

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy

Yksi pieni viivästys vielä vanhojen aikojen kunniaksi. You can do it, you can do it!

Käyttäjän frozen kuva
frozen

kuinkakohan paljon tämänkin pelin tekeminen on maksanu