Id Softwaren ikiomaksi ikuisuusprojektiksi muodostunutta Doom 4:ää ei välttämättä kannattane odottaa kauppoihin toviin. Peliblogi Kotaku raportoi saaneensa useilta lähteiltään tietoja, joiden mukaan peli olisi kyllä vielä kehityksessä seuraavan sukupolven alustoille, mutta silti myös aikalailla ongelmissa.

Doom 4:n on tiedetty olevan ainakin jollain asteella työn alla jo vuodesta 2007 asti, mutta se ei tähän päivääkäänn mennessä ole näyttäytynyt virallisesti kunnolla julkisuudessa. Kotakun tietojen mukaan pelin kehitys oltaisiinkin aloitettu alusta vuonna 2011, minkä julkaisija Bethesdankin on kerrottu avoimesti lopulta myös vahvistaneen.

Doom 4:n varhaisempi versio ei edustanut laatua ja intoa, jolloista id ja Bethesda olivat aikeissa tarjota ja jota Doom-fanit ympäri maailmaa odottivat, Bethesdan markkinointipomo Pete Hinesin raportoidaan kertoneen peliblogille.

– Tästä syystä id keskittyi Doom 4:n uuteen versioon, jonka on tarkoitus kohdata peliä ja pelisarjaa kohtaan asetetut suuret odotukset.

Kotakun saamien tietojen mukaan alkuperäinen versio Doom 4:stä olisi ollut elokuvamainen ja näin myös omalla tavallaan Call of Duty -sarjaa muistuttava kokonaisuus. Uuden version tyyliä ei ole niinkään kuvailtu, mutta senkään kehitys ei ole edennyt ruusuisesti. Kotakun lähteiden perusteella id on esimerkiksi vuotanut kyvykkäitä kehittäjiä projektin pitkittyessä ja id:n omistavan ZeniMaxin käydessä kärsimättömäksi.

Viime vuonna id:n vahvistettiin keskittyvän aina vain vahvemmin uuden Doomin kehitykseen.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa