Aikuisten pelit pois Twitchistä – mukana muun muassa San Andreas ja Hatred

Suoratoistopalvelu Twitch kiristää pelisääntöjään lasten silmille sopimattoman materiaalin suhteen.

28.5.2015 07:38

Suoratoistopalvelu Twitch kiristää säännöstöään vain aikuisille sopivan materiaalin suhteen.

Ennen tilanteita pelikohtaisesti arvioinut Twitch on nyt kieltänyt Yhdysvalloissa Adults Only -ikärajan saaneiden pelien pelaamisen palvelussaan kokonaan. Maassa ikärajat säätävän ESRB-tahon Adults Only -luokitus on yleistä yli 17-vuotiaille sopivaa Mature-ikärajaa vielä pykälän tiukempi.

– Aiemmat sääntömme olivat hankalia ylläpitää ja ymmärtää, mikä hämmensi käyttäjiämme. Tahdomme selventää kantaamme ja tehdä Twitchistä turvallisen alustan, jonka parissa kaikki viihtyvät, kertoo Twitch blogissaan.

Kielto koskee vain ESRB-luokiteltuja pelejä, eikä kata muissa maissa vain yli 18-vuotiaille sopiviksi määriteltyjä teoksia. Muualla maailmassa lepsumman ikärajan saaneihin Adults Only -peleihin Twitch-käyttäjien ei siltikään ole lupa kajota.

Adults Only -pelit ovat Yhdysvalloissa harvassa, mutta mukaan lukeutuvat muiden muassa tietyt versiot Grand Theft Auto: San Andreaksesta, hiippailukauhupeli Manhunt 2 ja ensi viikolla julkaistava massamurharäiskintä Hatred. Listalle on päässyt myös kourallinen pelaajansa tahmaisella lopulla palkitsevia japanilaisia deittisimulaattoreita sekä itsessään tahmainen klassikko Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude.

Koko listan Adults Only -luokituksen saaneista peleistä voi katsastaa ESRB:n verkkosivuilta.

Lähde: Twitch, ESRB, PC Gamer

Lisää luettavaa