Aina vain paraneva Super Mario Maker, Zelda-mähinää ja 3DS:n Super Nintendo -pelit – Nintendolla oli taas viime yönä asiaa / Uutiset / pelaaja.fi

Aina vain paraneva Super Mario Maker, Zelda-mähinää ja 3DS:n Super Nintendo -pelit – Nintendolla oli taas viime yönä asiaa

4.03.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Nintendo järjesti viime yönä jälleen yhden kuuluisista Direct-lähetyksistään. Taas kerran yhtiöllä piisasikin monenlaista asiaa aina pienemmistä ilmoituksista suurempiin julkistuksiin, jotka käsittelivät erityisesti sitä, mitä kaikkea yhtiöllä onkaan tarjota pelaajille kevään ja kesän aikana.

Jo kaupoissa tovin aikaa olleiden Super Mario Makerin ja Splatoniin osalta Nintendo vahvisti lähetyksessä, että kummatkin peleistä ovat saamassa vielä tässä kuussa uudet päivitykset. Mario Makeria voi alkaa päivitellä 9. maaliskuuta, jolloin peli saa kokonaan uuden Super Expert -vaikeustason 100 Mario Challenge -tilaansa. Samalla peliin tuodaan myös uusia työkaluja, kuten Super Mario Worldista tutut piikkipilarit sekä avain, jolla voi avata tiettyjä ovia. Halutessaan avaimen voi myös piilottaa ympäristöihin antamalla sen joko viholliselle tai asettamalla pelaajat keräämään tietyn määrän uusia punaisia kolikoita.

Splatoniin seuraava päivitys nähdään myös maaliskuun 9. päivä. Tuolloin Nintendon on määrä tasapainottaa pelin varusteita, parantaa ranked-tilan automaattista pelinmuodostusta sekä myös monipuolistaa pelin Splatfest-tapahtumia. Huhtikuusta alkaen peliin on odotettavissa myös uusia asesettejä.

Huhtikuun 22. päivä julkaistavan Star Fox Zeron osalta Nintendo paljasti tuovansa pelistä saataville sen julkaisussa niin sanottuja First Print -versioita, jotka itse pääseikkailun lisäksi sisältävät myös pienemmän Star Fox Guard -latauspelin. Guardissa pelaajien tarkoituksena on vartioida erilaisia linnakkeita 12 kameran ja jämerän pyssyn avulla, mitä on mahdollista harrastaa noin sadan tehtävän edestä.

First Print -paketin missaaville Star Fox Guardia ollaan myymässä myös erikseen digitaalisesti Nintendon eShop-kauppapaikan kautta.

Julkaisupäivät Nintendo antoi uusimman Direct-lähetyksensä yhteydessä niin Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Gamesin Wii U -versiolle kuin myös Bandai Namcon ilmaiselle Lost Reaver verkkotoimintapelille. 3DS-versiosta poiketen uutta Mario & Sonic -peliä ei nähdä kotikonsolipuolella vielä 8. huhtikuuta, vaan Wii U:lle peli tuodaan vasta 24. kesäkuuta. Lost Reavers saapuu vuorostaan ensin saataville avoimen beetatestin muodossa 14. huhtikuuta, kun taas virallisen julkaisunsa se saa 28. huhtikuuta.

Directin myötä maailma on saanut nyt myös ensimmäisen satsin pelikuvaa Azure Striker Gunvolt 2:sta. Sivulta kuvattu toimintaräiskintäpeli vahvistui samalla virallisesti ainakin 3DS-peliksi.

Viime yöstä alkaen Super Nintendo -pelit aloittivat myös matkansa New 3DS -käsikonsolien latauspalveluihin. Jo kirjoitushetkellä saatavilla ovat niin Super Mario World kuin myös Earthbound. Koko maaliskuun ajan 3DS.n Super Nintendo -tarjonta laajenee myös viikottain kahdella pelillä. 10. maaliskuuta saataville tulevat  The Legend of Zelda: A link to the Past ja Super Metroid, viikkoa myöhemmin F-Zero ja Super Mario Kart, sekä siitä viikkoa myöhemmin kaksi ensimmäistä Donkey Kong Countrya. Kaikki pelien myyntiversiot pohjautuvat niiden amerikkalaisiin versioihin ja niille kertyy yksittäin hintaa 8-10 euroa.

Ilmeisesti Nintendolla ei ole mitään suunnitelmia tuoda pelejä saataville vanhemmille 3DS-malleille.

24. maaliskuuta tapahtuvan Hyrule Warrios Legendsin julkaisun kunniaksi Nintendo myös vahvisti pelin saavan 3DS:llä vielä kuluvan vuoden aikana neljä kappaletta lisäsisältöpaketteja, joita varten se on myymässä pelin julkaisupäivästä alkaen myös peliin kausipassia. Nintendo on lisäksi vahvistanut, että Hyrule Warriors Legendsin ostajat saavat pelin mukana koodin Wii U:n Hyrule Warriorsiin, jolla peliin voi avata Legendsista löytyvät viisi uutta hahmoa: Linklen, Toon Linkin, Tetran, Skull Kidin ja King Daphnesin.

Ohessa vielä videoesittely Wii U:lle ja 3DS:lle lähitulevaisuudessa saapuvista kolmannen osapuolen peleistä. Tuoreimman Direct-lähetyksen löytää vuorostaan aivan uutisen pohjalta.

Muita uutisia yön Direct-lähetyksestä:

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragung kuva
Rindfleischetik...

Jaa, olisin halunnut ostaa muutaman SNES-pelin 3DS:lleni, mutta en kyllä niiden takia ala vaihtamaan konsolia.

Käyttäjän Qvistus kuva
Qvistus

Tämä on muuten ensimmäinen kerta, kun Super Metroid julkaistaan Euroopassa nopeampana ja sulavampana jenkkiversiona. Enää ei tarvi kaivaa Super Famicomia esiin tai räpeltää emulaattorien kanssa tietokoneen ruudun ääressä, jos haluan sitä versiota pelata.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Liian vähän Wii U:ta ja liikaa 3DS:ää. Ja missä hitossa on Wii U:n Zelda? Jos peli tulee myös Nintendon uudelle konsolille julkaisussa, niin jätän sen ostamatta, koska en aio ostaa sitä uutta konsolia enkä todellakaan "huonompaa" versiota pelistä tietoisesti. Myös Samus ilmeisesti jättää Wii U:n väliin, eli ei uutta Metroidia tiedossa. Olipas huono konsoli tämä Wii U palata Nintendon pariin, en tee samaa virhettä kahdesti.

Myös tuo 3ds:än SNES emulaatio, miksi se ei mukamas ole saatvilla tavallisella 3ds:llä? Ei se ainakaan tehoista kiinni ole. Niin en tue mitään mikä liittyy 3ds:ään näiden Nintendon mottipäisten päätösten takia. Ihan kun alkaisin ostamaan uutta 3ds:ää sen takia, että voisin pelata Super Nntendo pelejä ja vielä kiskonta hinnoilla. Muutenkin ärsyttää, kun aikanaan ostin 3ds:än niin pari kuukaautta siitä julkistivat tuon uuden version. V-käyrä aikamoinen siinä kohtaa.

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill

kokkobill3.3.2016 09:18 Vastaa

Eiköhän ne jonkun just dance 2016,1/2 julkista taas wiiulle. Loppu lähetys keskittyy pelkästään 3ds peleihin..
Kyllähän tuo wiiun kohtalo harmittaa.. kovasti odotan nxää, mutta suhtaudun kyllä enemmän varauksella ja odottelen varmaan jonkin aikaa ennen kuin ostan.. wiiu tuli day1 ostoksena tehtyä.. tuollahan tuo on pölyttynyt ps4 ja xbonen varjossa.. onneks tp remake korjaa vähän tilannetta..

Nostoja