Ajan kultaamat muistot puolelleen taltuttanut Shovel Knight ylsi miljoonamenestykseen / Uutiset / pelaaja.fi

Ajan kultaamat muistot puolelleen taltuttanut Shovel Knight ylsi miljoonamenestykseen

17.04.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Takavuosien 2D-tasoloikille hattua nostanut Shovel Knight on myynyt kaikkiaan nyt reilut 1,2 miljoonaa kappaletta, pelin kehittäjä Yacht Club Games on vahvistanut.

Lukemasta noin miljoona koostuu pelin ladattavista kopioista, kun taas fyysisenä peliä on ostettu noin 200 000 kappaletta. Pääosa Shova Knightin myynneistä on tapahtunut Steamissa ja 3DS:llä, joille peli saapuikin ensimmäisenä yhdessä Wii U:n kanssa vuoden 2014 loppupuoliskolla. Steamissa pelin kerrotaan pärjänneen parhaiten alennusaikoina, kun taas normioloissa 3DS-versio myy tavanomaisesti tuplasti pc-vastinettaan vauhdikkaammin.

Mukaan myyntilukuun ei ole laskettu niitä 50 000 kopiota, jotka Yacht Club Games pakkasi yhteen Amazonin Fire TV -mediatoistimen kanssa. 

Kehittäjien mukaan Shovel Knight myy edelleen myös varsin vahvasti siitäkin huolimatta, että viime maaliskuu olikin sen tähän mennessä huonoin myyntikuukausi. Keskimäärin studio kertoo saavansa kaupiteltua peliä eteenpäin noin 30 000 kappaleen edestä kuussa. Tahti on erittäin hyvä varsinkin siihen nähden, että ennen Yacht Clubin muodostusta monien sen kehittäjien menestyneimmät pelit saavuttivat kerralla harvoin edes 50 000 myydyn kappaleen rajan.

Pelin pohjalta luotuja Amiibo-figuureita Yacht Club Games kertoo myyneensä niiden tammikuisen debyytin jälkeen nyt 180 000 kappaletta. Määrästä 60 000 on mennyt kaupaksi Euroopassa, loput Yhdysvalloissa. Alunperin studio tilasi figuureja tuotettavaksi noin 200 000 kappaletta, eli myyntitahti on ollut studiolle positiivinen. Varsinaisen pelin myynti ei noussut kuitenkaan Amiibojen myötä aivan niin paljoa kuin studiossa odoteltiin.

Kasvuvaraa Shovel Knightin myyntiluvuilla pitäisi olla myös edelleen, sillä peli on vasta matkalla esimerkiksi Japaniin. Yacht Club on myös vakuutellut että se jatkaa uuden sisällön tuomista peliin siitäkin huolimatta, että sen miljoonalla dollarilla luoma pelin ilmainen Plague of Shadows -laajennus ei periaatteessa tienannut studiolle penniäkään. Työn alla kehittäjillä on vielä sekä kampanjat pelin King Knight- ja Specter Knight -hahmolle, neljän pelaajan Battle-tila sekä myös Body Swap -ominaisuus. Tämän kaiken Yacht Club lupasi aikoinaan peliin jo Kickstarter-kampanjansa yhteydessä sen saaman valtaisan suosion johdosta.

Lisää yksityiskohtia Shovel Knightin menetyksestä voi lukea Yacht Club Gamesin blogista.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell

Todella hieno peli, ja varsinkin tuo lisäosa Plague of Shadows on hieno esimerkki siitä miten DLC pitäisi tehdä. Vaikka se käyttääkin suurelta osin tuttuja kenttiä, koko pelattavuus toimii niin eri tavalla että se on melkein kuin aivan eri peliä pelaisi.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ai siis tähän on tulossa yhä lisää sisältöä ja vieläpä ilmaiseksi?! No huh huh! Ei tällaiseen ole nykyaikana tottunut! Pääpeli tuli jauhettua 100% läpi mutta Plague of Shadows jäi kesken (siis 100%) kun ei jaksanut tahkota. Nytpä sitten on jossain vaiheessa ihan kunnon syy palata pelin pariin.