Ajopelikehittäjä Codemasters siirtyy Take-Twon valtakuntaan / Uutiset / pelaaja.fi

Ajopelikehittäjä Codemasters siirtyy Take-Twon valtakuntaan

10.11.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
Take-Two, Codemasters, GTA, Grand Theft Auto, F1, Formula 1,

Pelijätti Take-Two on virallistanut aikeensa hankkia brittipelitalo Codemastersin omistukseensa.

Yhtiöiden tiedettiin olleen neuvottelupöydissä aiemmin viime viikolla. Nyt Take-Two sekä Codemastersin hallitus ovat päässeet kuitenkin sopuun suositellusta ostotarjouksesta, jonka myötä Take-Two olisi hankkimassa Codemastersin osakkeet haltuunsa yhteensä noin 759 miljoonan punnan eli noin 849 miljoonan euron hintaan.

– Codemastersilla on maineikas historia eräiden alan rakastetuimpien ja kaupallisesti menestyneimpien autopelisarjojen luojana. Me uskomme, että heidän tarjontansa tukisi suuresti urheiluportfoliotamme ja ehostaisi entisestään organisaatiomme pitkän linjan kasvua, Take-Twon toimitusjohtaja Strauss Zelnick perustelee ostohalujaan.

– Suosittelemalla tätä tarjousta Codemastersin hallitus uskoo sen olevan kaikkien osakkeenomistajien etujen mukainen, Codemastersin puheenkohtaja Gerhard Florin jatkaa.

Kauppojen on odotettu valmistuvan tammi-maaliskuussa 2021.

Codemasters tunnetaan nykyisin erityisesti F1- sekä Dirt-ajopeleistään, ja hankkipa se hiljattain myös Project CARS -tekijä Slightly Mad Studiosin. Yhtiöllä on historiaa myös esimerkiksi Game Genie -huijausmoduulin luojana, Micro Machines -pelien työstäjänä sekä Operation Flashpoint -sarjan yhtenä tekijänä ja julkaisijana.

Take-Twon tytäryhtiöihin lukeutuvat ennestään sellaiset tapaukset kuin Grand Theft Auto -kehittäjä Rockstar Games, urheilu- ja toimintapelejä julkaiseva sekä kehittävä 2K Games ja pienempiä pelijulkaisuhankkeita hoitava Private Division.

Lähde: Take-Two Interactive

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Ei hyvä, toki jos antavat coden pitävän oman "päänsä" pelin tekemisessä saattaa asiat sujua, mutta jos take two alkaa liikaa "pompottaa" se on ikävä kyllä näkyny peleissä..

Käyttäjän Le Toillètte kuva
Le Toillètte

Nämä yhtiöiden sulautumiset eivät kyllä useimmiten ole päättyneet pelaajien kannalta hyvin. Monimuotoisuuden katoaminen pelikehittäjäkentässä kyllä huolestuttaa.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Toisaalta saattavat mahdollistaa paineettomamman kehitysympäristön, kun rahoitus on turvattu ja pelien budjetit ovat luultavasti ainakin kunnossa kaupan myötä. Tosin ei kai Codemastersilla itselläkään hullummin mennyt. Aika näyttää mihin suuntaan tämä tulee menemään, mutta tuskin Take-Twon kannattaa hirveästi puuttua Codemastersin tekemiseen, muuten kuin julkaisijan ja rahoittajan roolissa ja muunlaisen tuen antajana. Codemasters kuitenkin tietää miten niitä autopelejä pitää tehdä, yli 30-vuoden kokemuksella.

Nostoja