Ajosimulaattori Automobilista vedettiin Steam-kaupasta – joukko F1-modeja myös tekijänoikeusongelmiin

Syytöksiä tekijänoikeusrikkeista on lentänyt hiljattain vinhaan autopelien maailmassa. Early access -autopeli Automobilista vedettiin pari päivää sitten myynnistä Steamista, mitä ennen myös joukko Formula 1 -aiheisia autopelimodeja kismitti F1-päättäjiä.

2.4.2016 17:03

Brasilialaisen Reiza Studiosin lupaava early access -autopeli Automobilista on jouduttu poistamaan ainakin toistaiseksi Steamista. Studion mukaan poisto on johtunut kauppapaikkaa yllätäpivän Valven saamasta peliin kohdistetusta tekijänoikeusrikesyytöksestä, jonka selvittämiseksi kehittäjät kertovat ryhtyneensä jo tarvittaviin toimenpiteisiin.

Reizalla ei ole tarkalleen vielä tiedossa, mikä pelin sisällössä on tarkalleen ottaen aiheuttanut närää. Syytöksen antanut taho ei ole nimittäin väitteidensä yhteydessä ilmeisesti ilmaissut selvästi asiaa. Studiossa koetaankin tällä hetkellä, ettei syytöksissä ole minkäänlaista perää.

Mitä tulee Automobilistan sisältöön, löytyy siitä niin sekä lisenssoituja autoja ja brändejä että myös kehittäjien itse luomaa alkuperäissisältöä. Tiedossa ei ole, millainen taho pelin perään on oikein lähtenyt.

Automobilista ei ole ollut tällä viikolla myöskään ainut ajoteos, joka on joutunut tekijänoikeussyytösten hampaisiin. Autopeleihin keskittyvä yhteisösivusto RaceDepartment päätyi nimittäin hiljattain poistamaan 30 sivun edestä sen keskustelualueilla jaettuja Formula 1 -modeja Formula One Championships Limited -yhtiön pyynnöstä. Sivuilla jaettuja modeja oli tarjolla niin Codemastersin F1 2013– ja F1 2014 -peleihin kuin myös juurikin Automobilistaan. Modeista monet päivittivät muun muassa pelien ajoneuvojen ulkoasuja vastaamaan enemmän tämän päivän todellista F1-sirkusta.

Lähde: Reiza Studios, Pretend Race Cars

Lisää luettavaa