Älä unelmoi Mariosta – putkimies poistuu Dreamsista / Uutiset / pelaaja.fi

Älä unelmoi Mariosta – putkimies poistuu Dreamsista

22.03.2020 // Kirjoittanut: Teo Scheepstra
5
Super Mario Dreams

Sony on joutunut poistamaan suositun Super Mario -hahmomallin pelaajien omia luomuksia sisältävästä Dreamsistä Nintendon valitettua aiheesta. Hahmomallin luonut käyttäjä Piece of Craft kertoi asiasta Twitter-tilillään.

Myöhemmässä tviitissään Piece of Craft selvensi, että ilmoitus hahmomallin poistamisesta tuli suoraan Sonyn lakiosastolta. Nintendo oli ollut yhteydessä Sonyyn Super Mario -aiheisen materiaalin käytöstä Dreamsissa.

Piece of Craft ei voi enää muokata poistettua hahmomalliaan, vaikka se hänen luomuksistaan löytyykin. Muut Dreams-pelaajat eivät voi myöskään löytää sitä.

Nintendon väliin tulemisesta huolimatta ainakin tällä hetkellä hahmomallia hyödyntävät projektit näyttäisivät olevan vielä pystyssä. Esimerkiksi nimimerkin Yoru Tamashi Super Mario 64 HD on Dreamsin perusteella toiminnassa.

Lähde: Dreams

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Ainoa mihin nintendo ei enimmäkseen uskalla puuttua taitaa olla aikuisviihde ja blizzardin yritys puuttua kyseiseen materiaaliin taitaa olla hyvä esimerkki miksei.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Sensuuri iskee jälleen.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus snaketus

Sensuuri iskee jälleen.

Eihän tämä kyllä sensuurin piikkin mene, jos ip:n käyttäminen luvatta estetään.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Mitähän olisi syntynyt käyttämällä omaa mielikuvitustaan. Välillä on masentavan suuri kuilu viihteen luojien ja sen kuluttajien välillä.

Käyttäjän Fwank_91 kuva
Fwank_91

Ymmärrettävää