Alan Wake- ja Quantum Break -käsikirjoittaja Mikko Rautalahti jättää Remedyn / Uutiset / pelaaja.fi

Alan Wake- ja Quantum Break -käsikirjoittaja Mikko Rautalahti jättää Remedyn

28.09.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
12

Remedy Entertainmentin tarinapuolella häärännyt Mikko Rautalahti on siirtymässä uusien haasteiden pariin. Omalla Twitter-tilillään mies on ilmoittanut, että hän on irtisanoutunut espoolaisfirmasta ja jättää sen näin ollen taakseen muutaman viikon sisällä.

Rautalahti perustelee lähtöään halulla kehittyä uusien haasteiden parissa ja päästä pois mukavuusalueeltaan. Toistaiseksi hän ei ole vielä valmis kertomaan, mitä häneltä voidaan odottaa seuraavaksi, vaikkakin pelialalta tai Suomesta Rautalahti ei ole ilmeisesti vielä katoamassa.

Remedylla Rautalahti ehti viettää noin kymmenen vuotta ja oli näin ollen siis mukana käsikirjoittamassa esimerkiksi Alan Wakea ja Quantum Breakia. Merkittävimmän työnsä tähän asti hän on toki tehnyt Pelaajacastin satunnaisena vieraana sekä Pelaaja-lehden ja sen sisarlehtien vanhana kirjoittajana.

Lähde: Mikko Rautalahti (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän dragnaz kuva
dragnaz

Ehkä Mikkis ehtii ennen joulua castiin?

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Liittyykö kuvan facepalm jotenkin uutiseen :)

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Mikko ei selkeästikään missään vaiheessa ole ollut persoona joka tykkää roikkua yhdessä projektissa pitkään. Sen verran ollut muita käsikirjoitusprojekteja kaverilla, että tämän ei kai pitäisi tulla minkäänlaisena yllätyksenä. Remedyltä on varmasti saatu hyvät eväät niin sanoakseni seuraavaan seikkailuun.

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Tsemppiä uusiin haasteisiin!

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Nyt ei miehellä sitten olekaan tekosyitä jättää yhtäkään kästiä enää väliin.

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Aina kun pelifirman peruskallio katoaa, homma alkaa muuttua todenteolla. Toivottavasti remedy pysyy kasassa ja saa hyvä käsikirjoittajan tiimiinsä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Quantum Breakin aikamatkustelu oli kyllä sen verran hyvin kirjoitettu nimenomaan aikamatkustustarinana, että olisi sääli ettei jostakin kautta vielä tulisi miekkosen tuotoksia ulos asti.

Käyttäjän Kansalainen kuva
Kansalainen
Lainaus käyttäjältä Kuros

Aina kun pelifirman peruskallio katoaa, homma alkaa muuttua todenteolla. Toivottavasti remedy pysyy kasassa ja saa hyvä käsikirjoittajan tiimiinsä.

Tässä tapauksessahan peruskallio ei onneksi katoa kun Rautalahti ei ole ollut osa firmaa sen perustamisesta lähtien. Muistaakseni Remedy on tainnut tehdä erään pelisarjan ennen Alan Wakea...

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Max Paynien juonikuvio oli sen mukaista. Perus huttua siihen aikaan ja muistaakseni peliä pelattiin erisyistä. Ei vitussa minkään juonen takia. Remedy voi tehdä pelejä, mutta se mihinkä suuntaan firma on ollut kokoajan menossa, vaatii hyvän käsikirjoittajan.

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Ei ole menetys. Ehkäpä Remedy palkkaa seuraavaan peliinsä ihan oikean käsikirjoittajan.