Alan Wake Remastered putkahti verkkokauppoihin – tulossa pc:lle, PS4:lle, PS5:lle ja Xboxeille kenties jo ensi kuussa / Uutiset / pelaaja.fi

Alan Wake Remastered putkahti verkkokauppoihin – tulossa pc:lle, PS4:lle, PS5:lle ja Xboxeille kenties jo ensi kuussa

5.09.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5
Alan Wake Remastered putkahti verkkokauppoihin – tulossa pc:lle, PS4:lle, PS5:lle ja Xboxeille kenties jo ensi kuussa

Remedyn huhuttu Alan Wake -remasterointi näyttäisi tekevän tuloaan ensi kuussa.

Alan Wake Remasteredin julkaisusta saatiin vihiä jo kesäkuussa, jolloin peliin viittaavia tiedostoja löydettiin Epic Games Storen tietokannasta. Nyt toimintaseikkailun remasteroinnista on saatu uutta tietoa useammaltakin kauppapaikalta. Esimerkiksi taiwanilaisessa Rakuten-verkkokaupassa julkaistut tuotesivut kertovat Alan Wake Remasteredin saapuvan lokakuussa PS4:lle, PS5:lle ja Xbox-konsoleille.  Verkkokauppalipsahdusten jälkeen analyytikko Daniel Ahmad kertoi Twitter-tilillään Alan Wake Remasteredin saavan julkistuksensa ensi viikolla. 

Mikäli tiedot pitävät paikkansa, on kyseessä myös Alan Wake -pelisarjan PlayStation-debyytti, sillä alkuperäinen peli ja jatko-osa Alan Wake's American Nightmare julkaistiin alun perin Xbox 360:lle ja pc:lle. Remedyn on huhuttu työstävän Epic Gamesin rahoittamana myös täysiveristä jatko-osaa Alan Wake -pelisarjaan, mutta toistaiseksi jatko-osaa ei ole paljastettu julkisuuteen.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän jr11 kuva
jr11

Oho

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Mieluummin ottaisin jatko-osan. Remasterointi ja remake -trendi alkaa väsyttää. Tuntuu että halutaan unohtaa pelihistoriaa ja muokata vanhat teokset nykyajan muottiin. Kyllä ne nykyhetkenkin standardit vanhenee joskus ja käsillä on turhauttava noidankehä. On monta esimerkkiä missä uusioversion tunnelma ja taiteellinen visio ovat kärsineet. Arvostan alkuperäisiä teoksia aikansa kuvina ja uranuurtajina paljon enemmän. Kannatan ehdottomasti alkuperäisten teosten saatavuutta pitkänkin ajan jälkeen digitaalisesti ja laillisesti. Sääli jos tulevaisuudessa se onnistuu vain remakeja pelaamalla.

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Arvostan demons soulsin kaltaisia remakeja mutta remasterit jää yleensä sen verran pienien parannusten varaan ettei maksa vaivaa.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88
Lainaus Audiovarmennus

Arvostan demons soulsin kaltaisia remakeja mutta remasterit jää yleensä sen verran pienien parannusten varaan ettei maksa vaivaa.

IMO tapauskohtaisesti jo Remaster riittää tietyissä tapauksissa, varsinkin jos peli on todella vanha. Vähän muokataan modelleja, laajakuva tuki, tukee isompia resoluutioita, 60fps moodi. Tällaisissa ns. nykyajan peleissä mielummin Remake kuin Remaster. Tuleekohan aikasemmille omistajille tuota suoraan kuten Metron tapauksessa >_> mukava kun oli jo peli ja DLC:t ja sai automaattisesti Enhanced/next-gen version.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Toivottavasti konsoliversiossa voi nyt laittaa hubin piiloon

Nostoja