Alan Waken julkaisuoikeudet palasivat Microsoftilta takaisin koto-Suomeen

Remedy pitää vastaisuudessa hallussa Alan Waken julkaisuoikeuksia.

1.7.2019 18:11

Remedy Entertainmentin kehittämän Alan Waken julkaisuoikeudet eivät ole enää Microsoftin hallussa. Suomalaispelitalo on ilmoittanut, että pelin julkaisuvalta on palannut sen omiin kätösiin hieman reilun yhdeksän vuotta Alan Waken alkuperäisen ilmestymisen jälkeen.

Ilmoituksen yhteydessä Remedy ei ole kertonut, josko sillä olisi minkäänlaisia suunnitelmia julkaisuoikeuksille. Samassa yhteydessä se on lähinnä todennut, että vuoden 2019 ensimmäisen puoliskon aikana se on napannut vanhojen pelien myynneillä 2,5 miljoonan euron rojaltit. Summalla ei kerrota olevan merkittäviä vaikutuksia yhtiön vuoden kokonaistulokseen sen jatkaessa uusien pelien kehitykseen tehtävien investointien tekemistä.

Parhaillaan Remedylla piisaa hoppua erityisesti Controlin viimeistelyssä, sillä kolmannen persoonan toimintapeli nähdään PlayStation 4:llä, Xbox Onella ja pc:lle 27. elokuuta. Sen ohella studion sisällä on tehty tarinatilaa Aasiassa suosittuun CrossFire-sarjaan, mistä päästään nauttimaan vielä lännessäkin asti. Yhtälailla pelattavaa on odotettavissa espoolaisstudiolta tuoreen Vanguard-hankkeen muodossa

Tunnetusti Alan Wake 2 pääsi aikoinaan peräti prototyyppiasteelle yhtiön sisällä. Kolmisen vuotta sitten Remedy esittelikin, miltä hanke näytti.

Päivitys kello 21:07: Remedy on vahvistanut Eurogamerille, että julkaisuoikeuksien saaminen mahdollistaisi Alan Waken tulemisen muille alustoille. Toistaiseksi sillä ei ole asian suhteen kuitenkaan mitään julkistettavaa.

Lähde: Remedy

Lisää luettavaa