Alan Waken julkaisuoikeudet palasivat Microsoftilta takaisin koto-Suomeen / Uutiset / pelaaja.fi

Alan Waken julkaisuoikeudet palasivat Microsoftilta takaisin koto-Suomeen

1.07.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10

Remedy Entertainmentin kehittämän Alan Waken julkaisuoikeudet eivät ole enää Microsoftin hallussa. Suomalaispelitalo on ilmoittanut, että pelin julkaisuvalta on palannut sen omiin kätösiin hieman reilun yhdeksän vuotta Alan Waken alkuperäisen ilmestymisen jälkeen.

Ilmoituksen yhteydessä Remedy ei ole kertonut, josko sillä olisi minkäänlaisia suunnitelmia julkaisuoikeuksille. Samassa yhteydessä se on lähinnä todennut, että vuoden 2019 ensimmäisen puoliskon aikana se on napannut vanhojen pelien myynneillä 2,5 miljoonan euron rojaltit. Summalla ei kerrota olevan merkittäviä vaikutuksia yhtiön vuoden kokonaistulokseen sen jatkaessa uusien pelien kehitykseen tehtävien investointien tekemistä.

Parhaillaan Remedylla piisaa hoppua erityisesti Controlin viimeistelyssä, sillä kolmannen persoonan toimintapeli nähdään PlayStation 4:llä, Xbox Onella ja pc:lle 27. elokuuta. Sen ohella studion sisällä on tehty tarinatilaa Aasiassa suosittuun CrossFire-sarjaan, mistä päästään nauttimaan vielä lännessäkin asti. Yhtälailla pelattavaa on odotettavissa espoolaisstudiolta tuoreen Vanguard-hankkeen muodossa

Tunnetusti Alan Wake 2 pääsi aikoinaan peräti prototyyppiasteelle yhtiön sisällä. Kolmisen vuotta sitten Remedy esittelikin, miltä hanke näytti.

Päivitys kello 21:07: Remedy on vahvistanut Eurogamerille, että julkaisuoikeuksien saaminen mahdollistaisi Alan Waken tulemisen muille alustoille. Toistaiseksi sillä ei ole asian suhteen kuitenkaan mitään julkistettavaa.

Lähde: Remedy

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Saisi kyllä tulla jatkoa Remedyn parhaimmalle pelille

Käyttäjän Pohjalaanen kuva
Pohjalaanen

Alan Wake oli virheistään huolimatta hyvä peli. Sanotaanko että se juokseminen kyllä sai kiristämään hampaita, mutta muuten ei oikeastaan napinaa ole. Jatko kelpaisi ja varmasti nyt tuleekin.

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti
Lainaus Pohjalaanen

Alan Wake oli virheistään huolimatta hyvä peli. Sanotaanko että se juokseminen kyllä sai kiristämään hampaita, mutta muuten ei oikeastaan napinaa ole. Jatko kelpaisi ja varmasti nyt tuleekin.

Totta turiset. Edes remasteroitu versio kelpaisi, tekstuurit kun ovat melko karua katseltavaa nykypäivänä mutta tehosteet ja tunnelma ovat edelleen aivan omalla tasollaan.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Taitaa playstation versio olla tulossa ainakin

Käyttäjän Pohjalaanen kuva
Pohjalaanen
Lainaus PSPiraatti

[quote="Pohjalaanen"]Alan Wake oli virheistään huolimatta hyvä peli. Sanotaanko että se juokseminen kyllä sai kiristämään hampaita, mutta muuten ei oikeastaan napinaa ole. Jatko kelpaisi ja varmasti nyt tuleekin.[/quote]

Totta turiset. Edes remasteroitu versio kelpaisi, tekstuurit kun ovat melko karua katseltavaa nykypäivänä mutta tehosteet ja tunnelma ovat edelleen aivan omalla tasollaan.

PC:llä pelattu, niin ei tekstuureissa mitään ongelmaa ollut. Tosin onhan tuon pelaamisesta jo aikaa, niin en tiedä miltä nykyään näyttäisi. Remaster voisi kyllä olla ihan asiallinen ainakin aluksi.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Loistava uutinen. Tämä tulee toivottavasti vielä tulevaisuudessa poikimaan jatkoa Remedyn parhaimmalle pelille.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tämän jatko olisi todellakin paikallaan! Juuri Remedymäisen fiiliksensä takia on Controlkin ennakkotilattu vaikka osasyynä onkin myös GameStopin tarjous, johon löytyi sopiva vaihtopeli ja johon en ennakkotilattavaksi parempaakaan keksinyt.

Sen verran on luottoa tekijöihin, että vähintäänkin viihdyttävä teos sieltä tulee. Ei ehkä mitään hittiä tai klassikkoa mutta perusvarmaa Remedyä uskallan odottaa. Totta kai aina parempi jos tuleekin joku kunnon timantti.

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Alan Wake 2 pretty please!

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Kyllähän jatko olisi kova. Yritin muutamia vuosia sitten palata Alan Waken pariin, mutta huomasin, että peli on aika vanhentunut ja kontrollit jähmeät liikkumista myöten. Varsinaisesti räiskinnässä ei ollut mitään ihmeelistä edes silloin 2010 ja pelin tunnelma -vaikka hyvä onkin- ei aivan heti nappaa mukaansa ja on vähän turhan ryppyotsainen. Etenkin Deadly Premonitionin jälkeen tajusi miten turhan vakava Alan Wake oli huumoriaan myöten. Sellainen hullu luovuus pelistä puuttui, vaikka en nyt tarkoita että pitäisi mennä liian outouksiin ollakseen hyvä.

Ja en ollut aikoinaan ainoa, joka usein turhaan säästi parempien pyssyjä ammuksia olettaen niille tulevan käyttöä bossitaisteluissa. Usein taskut olivat aivan liian täynnä haulikon ammuksia, joita ei sitten lopulta käyttänyt laisinkaan selviten revolverilla joka paikasta.

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Jatko kyllä kelpaisi. Kokeilin peliä reilu vuosi sitten PC:llä ja edelleen ihan kivannäköinen ja ok muutenkin. Ainoastaan vain loputon metsissä juoksentelu kyrsi ja sen takia peli jäi itse asiassa kesken viimeksi.

Pidin pirusti nimenomaan kaupungista, ilmapiiristä ja yleisesti suurimmasta osasta peliä ja olisin halunnut enemmän näitä myös aikoinaan. Lisärit tuntuivat turhilta emopeliin, mutta American Nightmare oli hyvä.