Alkuperäinen Crash Bandicoot oli alkaa ja loppua aamupiirrettyjen hengessä – katso

Alkuperäistä Crash Bandicoot -peliä varten testailtiin yhdessä vaiheessa Animaanisten inspiroimia alku- ja loppuanimaatioita.

19.7.2015 19:16

Vuonna 1996 julkaistu alkuperäinen Crash Bandicoot -peli oli ilmeisesti vähällä saada alku- ja loppuanimaation, jotka oli teetetty Animaanisten kaltaisten aamupiirrettyjen hengessä. Asian on nostanut esiin pelin tuottajana toiminut David Siller, joka latasi kuluvalla viikolla kyseisten animaatioiden testiversiot omalle YouTube-kanavalleen.

YouTubessa Siller on kertonut, ettei Universal Studiosin luomia animaatioita päädytty lopulta koskaan käyttämään, koska Sonyn asettui Crash Bandicootin julkaisijaksi. Syynä tähän oli Sonyn halu puskea länsimaisten PlayStation-pelaajien silmille ensisijaisesti 3D-grafiikkaa, joka noihin aikoihin oli vielä hyvinkin tuore ilmestys alalla.

Ohesta nähtävillä olevat animaatiot ovat olleet löydettävissä netistä jo aiemminkin, mutta ilmeisesti monet Crash Bandicootin parissa läheisestikään työskennelleet kehittäjät eivät ole olleet tietoisia niiden taustatarinasta. Naughty Dogin kanssa 90-luvulla yhteistyötä tehneellä Universalilla oli ilmeisesti kuitenkin suuria suunnitelmia Crashin varalle, sillä se pohti animaatioiden käyttöä muun muassa pohjana Crashin omalle piirrossarjalle. Yhdessä vaiheessa Crashille pohdittiin jopa omaa huvipuistolaitetta Universalin teemapuistoihin.

Lähde: NeoGAF, YouTube, Crash Mania

Lisää luettavaa