Alkuperäinen Half-Life on 20 vuotta vanha – aika juhlia uudella Black Mesa -trailerilla / Uutiset / pelaaja.fi

Alkuperäinen Half-Life on 20 vuotta vanha – aika juhlia uudella Black Mesa -trailerilla

19.11.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Valven hittiräiskintä Half-Life on tasan 20 vuotta vanha. Gordon Freeman ja tämän uskollinen sorkkarauta debytoivat 19. marraskuuta 1998 käynnistäen pelisarjan, joka on sittemmin noussut tunnetuksi varsinkin siitä, kuinka täydellisesti ja tyydyttävästi se onnistuttiin koko fanikunnan mielestä päättämään.

Valve ei ole merkkipäivää juuri kummoisemmin juhlinut, mutta esimerkiksi Crowbar Collective ei ole asiaa unohtanut. Alkuperäisestä Half-Lifesta omaa Black Mesaksi kutsuttua faniuusioversiota tekevä tiimi julkaisi pelistään tällä viikolla uuden trailerin, joka esittää ensimmäistä kertaa isommin sen kauan odotettua Xen-osiota.

Black Mesa on jo vuosia työn alla ollut projekti, jonka on määrä saada päätös nimenomaan Xen-osuuden saapuessa. Sen julkaisuun Crowbar Collectivella menee kuitenkin vielä tovi, sillä tiimi arvioi sisällön olevan valmis ensi vuoden huhti-kesäkuussa. Aikaa työssä on vienyt muun muassa se, ettei päätös perustu suoraan vain vanhaan Half-Life-materiaaliin, vaan se on luotu aikalailla alusta alkaen ottaen vain vaikutteita alkuperäisestä klassikosta. Kestoa Xenille on arvioitu noin kuuden tunnin edestä.

Early access -kuosissa Black Mesa on ollut pelattavissa Steamissa keväästä 2015 lähtien. Kovasti kehutulla faniuusioversiolla on hintaa 18 euroa.

Half-Lifen synttäreihin sopien YouTuben dokumenttikanava Noclip on vuorostaan julkaisemassa pian uuden videon, jossa käsitellään Half-Lifen vaikutusta pelialaan. Haastatteluun siihen on saatu niin tunnettuja pelinkehittäjiä, modaajia kuin ihan vain pelaajiakin. Sen traileri on myös katsottavissa alta.

Lähde: Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Ihan kivalta näyttää. Xen oli alkuperäisen HLn heikoin osuus ja näyttäs vapauksia onneksi olevan otettu tulkinnassa. Silti vähän harmittaa että menny näinki kauan ton julkasussa, tarkotuksella lykännyt black mesaa että voi kerralla kokea täyden pelin, mutta alkanu vuodet kyllä jo näkymään tässä projektissa.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

No tärkeintä kuitenkin että saadaan tämä vihdoinkin päätökseen :D...toisin kuin miten Half-Lifen juonelle kävi....

Xen osuudet tosiaan olivat ylivoimaisesti Half-Lifen heikointa antia, joten hyvä että noiden kenttien uudelleen suunnitteluun käytettiin aikaa ja vaivaa. Jos tosiaan Xen-osuudesta irtoaa n.6 tuntia lisää pelattavaa, niin siinä on jo melkoisesti lisää pituutta alkuperäiseen XEN-osuuteen nähden (jonka pystyi muistaakseni n.30-60 minuutissa keskimäärin pelailemaan läpi), mutta laatu tässä taas enemmän ratkaisee kuin määrä.

Ulkoasun puolesta kiletämättä vuodet näkyvät projektissa, onhan tuossa vanhaa Source moottoria onnistuttu venyttämään varsin hyvin, mutta ei 14 vuotta vanhasta pelimoottorista saa revittyä nykymittapuulla enää kovinkaan paljon irti.

Käyttäjän Tahvo619 kuva
Tahvo619

Itse lopetin Valven tukemisen kun eivät tee enään mitään hyviä pelejä.

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister
Lainaus Tahvo619

Itse lopetin Valven tukemisen kun eivät tee enään mitään hyviä pelejä.

Ei tää ole valven kehittämä tai edes julkaisema peli.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Näyttää yllättävän hyvältä, itse en ole koskaan pelannut ykkös Halffista Xeniin asti.

Nostoja