Alkuperäinen Minecraft jäi Xbox- ja mobiilipikkuveljensä jalkoihin viime vuonna / Uutiset / pelaaja.fi

Alkuperäinen Minecraft jäi Xbox- ja mobiilipikkuveljensä jalkoihin viime vuonna

10.01.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Vuosi 2012 oli hunajaista aikaa Mojangille ja Minecraftille. Ruotsalainen pelitalo on ilmoittanut pelin eri versioiden myyneen menneen vuoden aikana yhteensä yli 15 miljoonaa kappaletta.

Lukemasta 5 899 727 koostuu sekä iOS- että Android-laitteille saapuneesta Minecraft: Pocket Editionista. Xboxilla palikkapeliä myytiin puolestaan 5 002 370 kappaletta ja tietokoneilla yhteensä 4 177 843 kappaletta.

Varsinkin joulupäivä osoittautui Minecraftille erityisen vauhdikkaaksi. Tuolloin pelejä saatiin kaupaksi yhteensä 455 163 kappaletta.

Xbox-versio Minecraftista tuotiin myyntiin viime vuonna ja mobiiliversio vuonna 2011. Alkuperäinen tietokonepeli on ollut saatavilla jo vuodesta 2009 ja sitä on myyty pelin kotisivujen mukaan nyt kaiken kaikkiaan 8,8 miljoonaa kappaletta.

Teoksia on kehitetty toistuvasti erilaisten päivitysten muodossa.

Seuraavaksi ilmiöteos on tarkoitus tuoda yhdestä piirilevystä koostuvalle Raspberry Pi -tietokoneelle.

Lähde: Mojang

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän -raffision- kuva
-raffision-

Kauan on kiinostanut tämä peli voisi vihdoin hankkia kuhan se kone tulee sieltä HI TECH:iltä ku Notebookki ei tahdo pyörittää :P

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Kamalaa että noinkin moni on sortunut ostamaan pelin iLaitteillaan, ne kosketuskontrollit on taas ihan kamalat....mutta kaipa sitä pitää jollain addiktiotaan hoitaa koulussa jne.