Alkuperäinen Star Ocean ropettelee vielä 23 vuoden jälkeen – PS4- ja Switch-versio päivättiin

Ensimmäisen Star Oceanin päivitetty First Departure R -versio on joulukuussa saatavilla PlayStation 4:lle ja Switchille.

11.9.2019 20:12

Ensimmäistä Star Ocean -toimintaroolipeliä päästään pelailemaan Switchillä ja PlayStation 4.llä joulukuun 5. päivä alkaen. Square Enix vahvistaa, että pelin ehostettu First Departure R -versio suuntaa kyseisenä ajankohtana niin Japaniin, Amerikkaan kuin tänne Eurooppaankin, jossa sille kertyy hinnaksi noin 21 euroa.

Käännös käyttää pohjanaan pelin PSP-versiota ja ehostaa näin siis alkuperäistä kokemusta kevyesti niin visuaalisesti kuin käytettävyydeltään. Retrotunnelma on yhä kyllä läsnä ja halutessaan pelata voi käyttäen joko päivitettyjä tai vanhempia hahmokuvituksia. Ääniraitaakin voi vaihdella englannin ja japanin välillä.

Alkujaanhan ensimmäinen Star Ocean on ollut peräisin Super Famicomilta, eikä se nähnyt virallista länsijulkaisua ennen edellä mainittua PSP-versiota. PSP:lle saatiin aikoinaan vastaavanlainen versio myös Star Ocean: Second Storysta, joten nähtäväksi jää, josko sekin tupsahtaisi vielä uudemmille konsoleille.

Lisää luettavaa