Alkuperäiseltä PlayStationilta tuttu Fear Effect -sarja yrittää yllätyspaluuta / Uutiset / pelaaja.fi

Alkuperäiseltä PlayStationilta tuttu Fear Effect -sarja yrittää yllätyspaluuta

8.04.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Kaksi peliä alkuperäisellä PlayStationilla saanut Fear Effect -sarja saattaa saada jatkoa. Julkaisija Square Enixin luvalla ranskalainen pelistudio Sushee on valmistelemassa parhaillaan Kickstarter-joukkorahoituskampanjaa pelille Fear Effect: Sedna, jonka on määrä olla seuraaja pelisarjan peruuntuneeksi päätyneelle kolmannelle osalle.

Siinä missä missä ensimmäiset Fear Effect -pelit olivat seikkailupainotteisia toimintanimikkeitä, on Sedna osin ottanut inspiraatiota taktiikkaroolipeli Shadowrun Returnsista. Uutukaiselta odottavissa onkin näin siis isometrisestä kuvakulmasta kuvattu strategisempi pelielämys, jossa pelaajien ohjattavissa voi olla parhaimmillaan samanaikaisesti viisi eri hahmoa.

Tarkoituksena Susheella olisi 12. huhtikuuta käynnistyvän Kickstarter-kampanjansa voimin kerätä pelin kehitystä varten ainakin 100 000 dollaria. Sushee on aiemmin ollut tekemisissä Square Enixin kanssa, kun se haki yhtiöltä apua Goetia-nimisen seikkailupelin kehitykseen Squaren Collective-ohjelman kautta. Goetian on tarkoitus saada julkaisunsa Steamissa 14. huhtikuuta.

Fear Effect: Sednan kehitys on tapahtumassa noin kymmenen hengen kokoisen tiimin voimin.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Oho. Onpas hieno uutinen. Ekat oli aivan helvetin kovia pelejä kyllä ja tuli pienempänä pelattua ne monta kertaa läpi.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Hämärästi muistan tuon nimen ja sen, että taisin joskus miettiä, että minkähänlainen peli tuo on. En koskaan pelaamaan asti päässyt, joten enpä tiedä vieläkään minkälainen tuo on. Nimi kiinnosti tosiaan jo silloin. Täytyypä käydä katsomassa gameplayta alkuperäisestä.

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

Olisikohan ensimmäinen kickstarter-projekti, johon uskaltaisin sijoittaa hippusen omia roposiani? Alkuperäinen Fear Effect kolahti kovaa; röyhkeä ja kuvia kumartamaton, väkivaltainen sukellus alamaailmaan sekä kuvainnollisesti että konkreettisesti. Jatko-osa (tai oikeammin prequel) ei säväyttänyt ihan samalla tavalla, mutta hyvä oli sekin.

Jos tämä projekti vain onnistuu säilyttämään alkuperäisen hengen, vaikka genre toki muuttuukin, niin I'm in!

Käyttäjän Armaceptor kuva
Armaceptor

Hienoa ettei ole jäänyt ihan unholaan kyseinen pelisarja. Nämä repi kyllä ykkös pleikkarista kaikki mehut irti.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Itse taas kiinnostuisin enemmän juuri sellaisesta pelistä mikä olisi tyyliltään juuri niiden kahden ensimmäisen kaltainen. Ne kaksi peliä on muuten alkuperäisen pleikkarin parhaimmistoa ja olen erittäin tyytyväinen, että minulla on ne molemmat hyllyssä. Toisesta osasta tarvii joskus hankkia jennkiversio ihan sen hienon kannen takia. Ei saa käsittää väärin, myös tämä uutisen peli kelpaisi.