Alkuperäisen World of Warcraftin virallinen elvytys etenee – pohjana 12 vuotta vanha 1.12-versio / Uutiset / pelaaja.fi

Alkuperäisen World of Warcraftin virallinen elvytys etenee – pohjana 12 vuotta vanha 1.12-versio

16.06.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Alkuperäisen World of Warcraft -pelikokemuksen takaisin tuova World of Warcraft Classic -hanke on päässyt hyvään vauhtiin Blizzardin sisällä. Perjantaisessa blogikirjoituksessa kehitystiimi on vahvistanut, että Classic on perustumassa näillä näkymin World of Warcraftiin kesällä 2006 esiteltyyn 1.12-päivitykseen ja että siitä on luotu tähän mennessä parikin prototyyppiä.

Ensimmäisen prototyypin voimin Blizzard lähti selvittämään, mitä sillä oli ylipäätänsä muinaisista ajoista asti enää tallella esimerkiksi koodin ja tietokantojen suhteen. Tiimi onnistuikin lopulta saamaan kasaan version, joka mahdollisti niin hahmojen luomisen, perinteisten tehtävien tekemisen, tasojen keruun kuin kuolemisen.

Ongelmitta varhainen kokeiluversio ei kuitenkaan toki pyörinyt. Se oli ensinnäkin kiivas kaatumaan ajoittain, eikä tunnistanut tämän päivän näytönohjaimia tai tukenut World of Warcraftin nykyistä kirjautumisjärjestelmää. Aluksi sillä oli ongelmia myös modernien tietoturvarominaisuuksien kanssa.

Toisella prototyypillä Blizzard lähti seuraavaksi selvittämään, voisiko se rakentaa klassisen World of Warcraft -kokemuksen yhdistämällä pelin modernia koodia pelin 1.12-version käyttämään dataan. Viikkojen työn jälkeen tiimi kertoo saaneensa asian suhteen varsin positiviisia tuloksia. Blizzardilla ollaankin nyt varmoja, että Classicin kehittäminen on mahdollista ilman, että tiimin täytyisi uhrata menneen 13 vuoden varrella tehtyjä edistyksiä pelin koodipohjan kanssa.

1.12-version Blizzard kertoo valinneensa Classicin pohjaksi siksi, että tiimi kokee sen edustavan valmiinta kokonaisuutta, johon klassinen World of Warcraft -kokemus koskaan ylsi. Päätöksen kehittäjät kertovat tehneensä tietysti tarkan pohdinnan jälkeen.

Yksityiskohtaisemmin World of Warcraft Classicin edistymiseen on mahdollista syventyä lähdelinkistä. Julkaisuajankohtaa ja muita julkaisuyksityiskohtia hankkeelle ei vielä ole, vaan niiden suhteen Blizzardilla tuntuu olevan vielä rutkasti selvitettävää.

Lähde: World of Wracraft (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Wowi on täysin kokematta joten voisi testata sitten kun julkaistaan.

Eikös blizzard aikanaan tapellut justiinsa wow classic servereitä vastaan pidemmän aikaa ja jonkin verran taidettiin spekuloida että aikovat jotain alkuperäisellä tai yrittävät myydä uutta.
Ainakin muistaisin lukeneeni täältä muutaman vuoden aikana useamman asiaan liittyvän jutun.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus rautahuilu

Eikös blizzard aikanaan tapellut justiinsa wow classic servereitä vastaan pidemmän aikaa ja jonkin verran taidettiin spekuloida että aikovat jotain alkuperäisellä tai yrittävät myydä uutta. .

Classic-projektihan aikalailla käynnistyi noista fanien vanillaversioiden suosiosta. Siksihän hanke on vasta näinkin alussa. Faniversioiden jahtaamisen syyksi annettiin se, etteivät WoWin yksityispalvelimet ole suoranaisesti sääntöjen mukaisia.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus rautahuilu

Wowi on täysin kokematta joten voisi testata sitten kun julkaistaan.

Sekä aikoinaan "vanilla" WoWia, että Cataclysmin jälkeistä peliä pelanneena voin kyllä sanoa, että Classic-version pariin en palaisi kirveelläkään, sen verran kiinnostavammaksi questien tekeminen tehtiin Cataclysmin jälkeiseen peliin ja muutenkin vanillassa oli monia sellaisia asioita, joita en ainakaan itse jäänyt kaipaamaan...

Eli jos WoWia haluaa kokeilla, niin kannattaa vertailla tuota Classicia nykyiseen versioon ja tehdä sen pohjalta päätös kumpaa mielummin pelailee...näkeepähän siinä samalla miten Cataclysm-patchi muutti alkuperäiset alueet.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Minulle taas classic WoW on ainoa mihinkä voisin palata, eli juuri se aika ennen ekaa lisäriä tai jopa aika ennen Battlegrounds-päivitystä jolloin world-pvp kukoisti.

Olettaen, että saisin vanhan porukan kasaan, mutta taitaa olla kaikilla hiukan eri prioriteetit ja elämäntilanteet nykyään, kun silloin joskus yli vuosikymmen sitten, kun voitiin (ei välttämättä edes silloin enää oltais voitu) kaikki hereilläoloaika pelata WoWia.