Alkuvuoden pulmapelitapaus sovitettiin fanin toimesta kasibittiselle Nintendolle / Uutiset / pelaaja.fi

Alkuvuoden pulmapelitapaus sovitettiin fanin toimesta kasibittiselle Nintendolle

5.06.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Pelaajien aivoja aina tammikuusta asti PlayStation 4:llä ja pc:llä nyrjäytellyt The Witness on saanut mielenkiintoisen fanitribuutin. Yhdysvaltalainen ohjelmistokehittäjä Dustin Long julkaisi perjantaina koko maailman iloksi ilmaisen demon The Wit.nes -nimisestä luomuksestaan, joka on Nintendo Entertainment Systemille sovitettu kevytversio alkuvuoden kehuja keränneestä pulmaseikkailusta.

The Wit.nes on ladattavissa ilmaiseksi itch.io-sivustolta ja se vaatii NES-emulaattorin toimiakseen. Demonsa osalta The Wit.nes tarjoaa tutkittavaksi kahdeksanbittisen version The Witnessin aloitusalueesta, jota päästään ihastelemaan uudessa versiossa lintuperspektiivistä käsin alkuperäisestä pelistä tutun ensimmäisen persoonan kuvakulman sijaan.

Pulmia demosta löytyy kaiken kaikkiaan ratkottavaksi 32 kappaletta.

Long on tehnyt aiemmin työtä NES-teknologian parissa luomalla alustaa varten ainakin räiskintäpeli Star Versuksen, josta kaupitellaan parhaillaankin peräti ihan oikeita fyysisiä kasetteja. Miehen uusin luomus näyttää miellyttäneen myös The Witnessin suunnittelijana toiminutta Jonathan Blow'ta, joka on tuonut The Wit.nesin seuraajiensa tietoisuuteen ainakin Twitterin puolella.

Ohessa kuvia The Wit.Nesin tarjonnasta. Pelaaja-lehden arvostelun itse The Witnessista voi vuorostaan katsastaa tästä.

Lähde: Dustin Long (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Oliko tuosta tulossa/olemassa fyysinen versio? Sen ostaisin mieluummin kuin digiversion, jos mahdollista. Talos Principlen ostin digiversiona ja myöhemmin harmitti kun huomasin, että siitä löytyi levyllinenkin versio. Loistava peli muuten tuo Talos ja jatko-osa on varma ostos meikäläiselle. Kannattaa testata jos pulmat kiinnostaa. Ymmärtääkseni ovat aika samaa genreä Witnessin kanssa.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä zappah

Oliko tuosta tulossa/olemassa fyysinen versio?

Puhut nyt siis varsinaisesta The Witnessista? Blow'lla on kaiketi ollut unelma fyysisen version julkaisemisesta ja ilmeisesti jotain neuvotteluja on ainakin yritetty käydä, mutta tällä hetkellä sellaista ei ymmärtääkseni ole vielä olemassa.