Alone in the Darkin episodirakenne / Uutiset / pelaaja.fi

Alone in the Darkin episodirakenne

2.05.2006 // Kirjoittanut: harro_pelaaja
6

Atarin julkaisulistoilla vielä toistaiseksi odottava Alone in the Dark -eloonjäämiskauhuilu eroaa rakenteeltaan muista lajityypin teoksista.

Miltei viisitoista vuotta löyhästi elämänsyrjässä kiinni sinnitelleen pelisarjan Xbox 360 -debyytti on jaettu episodeihin. Ne ovat noin 30—40 minuuttia pitkiä ja päätyvät tiukkaan tilanteeseen, cliffhangeriin. Kun aloittaa uuden episodin, peli näyttää koosteen aikaisemmista tapahtumista. Sama kaava on nähty monissa tv-sarjoissa, ja ainakin ajatustasolla sen pitäisi toimia myös peleissä.

Peliä kehittävän Eden Studiosin ohjaaja David Nadalin mukaan episodirakenne koukuttaa pelaajat, ja pitää nämä kiinnostuneina pelin tarinasta ja mysteereistä.

Alone in the Dark julkaistaan pc:lle, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle joskus vuonna 2007.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

Ei mitenkään uusi ratkaisu, mutta silti mielenkiintoinen.
AITD periaatteessa aloitti koko genren, mutta on jäämässä kilpailijoilleen jälkeen (Silent Hill, Fatal Frame, RE...), vaikkei AITD:NN ollukkaan ihan kelvoton tekele. Toivotaan parasta.

Käyttäjän Rocky_Balboa kuva
Rocky_Balboa

Mikäli tuo episodirakenne jää ainoaksi vaihtoehdoksi, taidan odottaa että episodeja on reilusti tarjolla. Onhan ne 24 jaksotkin mukavampi katsoa putkeen :). Toivottavasti hinta ei karkaa pojilla käsistä.

Käyttäjän feldon kuva
feldon

Pääsääntöisesti pelien jaksottaminen on ihan hyvä niksi. Itse ainakin turhauduin, kun mm. Blackin loppupuolen taistoja joutuu hinkkaamaan vähintään kolme varttia putkeen. Ei sitä aina jaksa niin pitkään ruutua tuijotella, etenkään työpäivänsä päätteeksi.

Saapa nähdä kuinka AITD-tiimi tuon hanskaa.

Käyttäjän Fraeon kuva
Fraeon

Moisella formaatilla uskoisi kaunareidenkin soveltuvan peliksi.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Mikäli tuo episodirakenne jää ainoaksi vaihtoehdoksi, taidan odottaa että episodeja on reilusti tarjolla. "

Eikös tässä ole kuitenkin kyse pelkästä pelin rakenteesta. Peliä ei siis toimiteta erikseen episodeina, vaan ne ovat kaikki mukana, kun peli ostetaan. Peli on vain rytmitetty tällaisiin episodeihin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Pakko sitten televisiostakin ottaa oppia tällasissakin. Jos on niin että kaikki episodit tulevat kerralla mukana, eikä sitä "Tapahtui viime jaksossa" häsmäkkää sai huis helkuttiin ni meen suosiolla pelaamaan pc:n Silent Hilliä..

Nostoja