Amazon liittyy pelimoottorisotaan ilmaisella Lumberyard-teknologiallaan – kokeile vaikka heti

Amazon on lähtenyt mukaan pelimoottorikilpasille omalla ilmaisella Lumeryard-moottorillaan.

9.2.2016 16:36

Verkkokauppajätti Amazon on tuonut julki oman uuden Lumberyardiksi kutsutun pelimoottorinsa. Uusi 3D-moottori on suunniteltu ensisijaisesti niin konsoli- kuin pc-pelienkin kehitystä varten ja sen lataaminen sekä käyttäminen täyden lähdekoodin kera on sellaisenaan tyystin ilmaista ilman tarvetta minkäänlaisille rojalti- tai kuukausimaksuille.

Rahaa Amazon on aikeissa tehdä Lumberyardilla integroimalla sen vahvasti osaksi omaa AWS-verkkopalvelutarjontaansa. Lumberyard on esimerkiksi suoraan yhteensopiva Amazonin tarjoamien palvelimien kanssa, mikä on monien kehittäjien kannalta varsin merkittävä etu. Jo nyt Amazonin verkkopalveluja käyttävät hyödyksi lukuisat peliyhtiöt aina Ubisoftista Naughty Dogiin, Rovioon ja Supercelliin.

Oletuksena Lumberyardiin on rakennettu myös monipuolinen tuki Amazonin omistamaa Twitch-videopalvelua varten. Lumberyadilla luodut pelit voi esimerkiksi helposti kehittää tukemaan esimerkiksi Twitch Plays -tyyppisiä kokemuksia, joissa Twitchin chat-toimintoja voi käyttää pelien ohjaamiseen.

Pohjanaan Lumberyard käyttää Crysis-pelisarjasta tutun Crytekin luomaa CryEngine-pelimoottoria. Amazonin ja Crytekin välisestä lisenssointidiilistä huhuiltiin aiemmin viime vuonna ja se saattoi hyvinkin olla peliliike, jolla Crytek pelasti itsensä sen parin vuoden takaisesta talousongelmien suosta. CryEngine-perimästään huolimatta Amazon kehittää Lumberyardia erillään Crytekista.

Toistaiseksi Lumberyard on vielä beetavaiheessa. Siihen voivat innokkaat kuitenkin jo päästä käsiksi Amazonin verkkopalvelujen kotisivuilta.

Lähde: Gamasutra

Lisää luettavaa