AMD paljasti uuden sukupolven Radeon-näytönohjaimen / Uutiset / pelaaja.fi

AMD paljasti uuden sukupolven Radeon-näytönohjaimen

10.01.2019 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
9

AMD on julkistanut uuden sukupolven Radeon-näytönohjainmallin.

Radeon VII on maailman ensimmäinen kuluttajakäyttöön suunniteltu 7 nanometrin valmistusteknologiaa hyödyntävä näytönohjain. Sen kerrotaan sisältävän 60 laskentayksikköä ja 3 840 stream-prosessoria, jotka toimivat parhaimmillaan 1,8 GHz kellotaajuudella. 16 Gt HBM2-muistipiirien taas kerrotaan yltävän 1 TB/s kaistanleveyteen.

AMD:n mukaan 7 nanometrin arkkitehtuuri kykenee tarjoamaan 25 % nopeampaa suorituskykyä aiempaan malliin verrattuna, vaikka näytönohjaimen virrankulutus pysyykin vastaavalla tasolla. Yhtiön paljastamien testitulosten perusteella Radeon VII onkin pelikäytössä 25-42 prosenttia RX Vega 64 -näytönohjainta nopeampi.

AMD:n väitteiden mukaan uusi näytönohjain pääsee DirectX 11 ja -12 -peleissä vastaaviin lukemiin kuin kilpailija Nvidian GeForce RTX 2080. Vulkan-rajapintaa hyödyntävässä testissä Radeon VII kipusi  19 % RTX 2080:n edelle. Radeon VII ei kuitenkaan tue Nvidian RTX-näytönohjainten tapaan tosiaikaista säteenseurantaa tai DLSS-reunanpehmennysmenetelmää.

Uuden näytönohjaimen hinnaksi kerrotaan Yhdysvalloissa 699 dollaria, eli Radeon VII asettuu samaan hintaluokkaan RTX 2080:n kanssa. Suomessa näytönohjainta myytäneen siis tuhannen euron molemmin puolin. Radeon VII saapuu markkinoille 7. helmikuuta.

Lähde: AMD, PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Oikea suunta, mutta mulla on nyt helmikuussa ollut koneessa kaksi vuotta näytönohjain, joka on antanut saman pelisuorituskyvyn ja maksoi vain noin 200 euroa enemmän, silloin kaksi vuotta sitten. Että jep jep.

Edit: siis jos tätä myydään noin tuhannella eurolla täällä, niin ei se edes sitten ole halvempi. Maksoin 1080Ti:stä helmikuussa 2017 899€.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Tässä vaiheessa ainoa tapa millä AMD pystyy kilpailemaan Nvidian kanssa on tarjota vastaavaa tehoa halvemmalla hinnalla.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Saa jäädä kyllä iteltä ostamatta, kun ei noilla mittasuhteilla tule mahtumaan kerrostalokämppään mitenkään. Muutenkin epäilyttää, että miten tuollainen kestää Suomen sääolosuhteita, kun pakko tuota on melkein pihalla pitää vaikka omakotitalossa asuisikin.

Eikö tuon asentamiseen tarvitse melkein jo rakennusluvan?

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Hullua että porukka ostaa näyttiksiä, jotka maksaa enemmän kuin kaikki muut komponentit tietokoneesta. Summan, jolla saisi molemmat tehokonsolit ja jäisi vielä rahaa peliin tai pariin. Summan, jolla saisi kaikki peruskonsolit kolmelta valmistajalta.

En myöskään ikinä laittaisi puhelimeen rahaa edes 500 euroa. 300 tuntuisi sekin isolta summalta kun tarpeelliset ominaisuudet saa jo alle 200 eurolla.

Ei nuo rahasummat siis siihen nähden ole outoja että on markkinoita tonnin puhelimille sun muille himoharrastajille jne.

Käyttäjän Corso kuva
Corso
Lainaus Vaapukkamehuw

Eikö tuon asentamiseen tarvitse melkein jo rakennusluvan?

Kyllä, mutta tuollaista pilvenpiirtäjän katolle mahtuvaa jytkyä voi käyttää jo tuulivoimalana kun spelailee Gears femmaa 16K:na. Myös ilmasto kiittää.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus
Lainaus zappah

Hullua että porukka ostaa näyttiksiä, jotka maksaa enemmän kuin kaikki muut komponentit tietokoneesta. Summan, jolla saisi molemmat tehokonsolit ja jäisi vielä rahaa peliin tai pariin.

"Tehokonsolit"

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Aika hyvä veto olla lähtemättä Nvidian raytracing hypeen. Bisnes mielessä ainakin. AMD voi rauhassa odotella että pelit saavat kunnnon tuen ja voi sillä välin kaupata halvemmalla muuten saman tehoista rautaa. AMD:lla vaan pitää olla hyvä vastaus sitten kun lähtee peliin mukaan. Vaikka myönnän että tuo hinta on liian korkea. Saa nähdä laskeeko kuinka nopeasti.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Augustus

"Tehokonsolit"

Niin? Mitä yrität sanoa?

On tosiaan olemassa ensimmäiset, myöhempiä tehottomammat versiot nykykonsoleista ja tehokkaammat mallit. Millä nimellä niitä pitäisi kutsua ellei noin? Vakiintunut käsite eikä kyseessä ole perinteisempi "slim" tai "superslim".

Oliko tämä nyt jotain kettuilua kun kehtasin ihmetellä näyttiksistä maksettavia järjettömiä summia? Ne on järjettömiä kun samalla rahalla tosiaan saa vaikka kaikki nykykonsolit.

Käyttäjän N-Gage kuva
N-Gage

Mobiili pyyhkii pc- ja konsolipelaajien pyllyt jo nyt, resistance is futile.