Amerikan käsikirjoittajien kilta luopuu parhaiden pelikäsikirjoituksien palkitsemisesta / Uutiset / pelaaja.fi

Amerikan käsikirjoittajien kilta luopuu parhaiden pelikäsikirjoituksien palkitsemisesta

5.10.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Käsikirjoittajien ammattiliittona Yhdysvalloissa toimiva Writers Guild of America on jättämässä videopelit ensi vuonna kokonaan huomiotta osana sen vuosittaista palkintogaalaa. Vuosikymmeniä televisioon, elokuviin ja radioon keskittynyt liitto on noteerannut videopelit omalla kategoriallaan vuodesta 2008 asti, mutta nyt tälle on tullut loppu ainakin toistaiseksi.

– Emme jaa parhaan pelikäsikirjoituksen palkintoa vuonna 2020. Kategoria tullaan kuitenkin palauttamaan, kun WGA:n piiriin kuuluu tarvittava määrä videopelejä, jotta tarjota voitaisiin merkityksellinen valintaprosessi, WGA toteaa medialle lähettämässään lausunnossa.

Tapaus on ollut omiaan herättämään keskusteluja jälleen pelien ja niiden tekijöiden asemasta Amerikassa muun viihteen rinnalla sekä yleisesti WGA:n asenteesta pelejä kohtaan. Jotta liiton käsikirjoituspalkintoa varten on voinut olla edes ehdolla, on se vaatinut käsikirjoittajalta WGA:n jäsenyyttä, minkä saamisen on kerrottu olevan tällä hetkellä haastavaa ihmisille, jotka työskentelevät ensisijaisesti pelialalla. Ylipäätänsä WGA:n työtä ei ole koettu pelialalla välttämättä erityisen näkyvänä verrattuna varsinkaan televisio- ja elokuvapuoleen.

Tähän asti WGA:n pelikäsikirjoituspalkinnon ovat ehtineet saada tuore God of War, Horizon: Zero Dawn, Rise of the Tomb Raider, Uncharted 4, The Last of Us: Left Behind, The Last of Us -pääpeli, Assassin' Creed Liberation, Uncharted 3, Assassin's Creed: Brotherhood, Star Wars: The Force Unleashed ja Dead Head Fred.

Lähde: The Hollywood Reporter, USGamer, PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Valitettavaa ja liian valikoivaa. Käytännössä vain suurilla toimijoilla lienee varaa ja mahdollisuuksia kuulua jäseneksi, jolloin otos pelialasta ei ole edustava. Ehkä pitäisi olla järjestö, joka voi keskittyä ainoastaan peleihin.