Amerikkalainen opettaja valjastaa Red Dead Redemptionin opetuskäyttöön – kolonialismin ja rasistisen väkivallan historiaa Rockstarin tyyliin / Uutiset / pelaaja.fi

Amerikkalainen opettaja valjastaa Red Dead Redemptionin opetuskäyttöön – kolonialismin ja rasistisen väkivallan historiaa Rockstarin tyyliin

15.02.2021 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
6
Red Dead Redemption 2

Amerikkalainen opettaja on päättänyt ottaa Red Dead Redemptionin avukseen tehdäkseen luennoista houkuttelevampia myös niille, joita historia ei muuten erityisesti kiinnosta.

Historian professori Tore Olsson yhdistää rakkautensa historiaan ja peleihin Tennesseen yliopiston uudella historian tunnilla nimeltä "HIUS 383: Red Dead America". Luokka käyttää sekä Red Dead Redemptionia että sen jatko-osaa tutkiakseen Amerikan historiaa vuosilta 1899-1911.

Olsson toteaa, etteivät pelit ehkä esitä kaikkia historiallisia faktoja täysin oikein, mutta niiden tapahtumat voivat silti toimia hyvinä lähtökohtina keskustelun avaamiselle. Read Dead Redemption jatko-osineen sijoittuu aikaan, jona historian lehdille kirjattiin painavaa asiaa muun muassa kolonialismista, naisten äänioikeudesta ja monista rasismiin liittyvistä ongelmista. 

Opiskelijoiden oletetaan pelanneen Red Dead Redemptionia ja Red Dead Redemption 2:ta ennen elokuuta, jolloin tunnit alkavat. Olsson toivoo, että hänen esimerkkinsä kannustaa myös muita opettajia käyttämään pelejä opetuksen tukena. Videopeleistä ammentavat tunnit voisivat houkutella ahkerampaan opiskeluun kuin perinteistä opetussuunnitelmaa seuraavat kurssit.

Ubisoftin Assassin's Creed -pelisarjaa on käytetty opetuksessa laajemminkin. Nähtäväksi jää, miten hyvin Rockstarin lännenseikkailu alkaa toimia historian oppaana nuorille. 

Lähde: Gamespot

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

Jos haluaa pelien avulla kertoa rasismista niin mafia 3 on siihen huomattavasti parempi työkalu kuin rdr 2.

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

"Opiskelijoiden oletetaan pelanneen Red Dead Redemptionia."

PC players have left the class :(

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death
Lainaus partajeesus

Jos haluaa pelien avulla kertoa rasismista niin mafia 3 on siihen huomattavasti parempi työkalu kuin rdr 2.

Lainaus

Luokka käyttää sekä Red Dead Redemptionia että sen jatko-osaa tutkiakseen Amerikan historiaa vuosilta 1899-1911.

Mafia 3 sijoittuu myöhempään ajankohtaan.

No, kerrankin pelit esitetään vähän myönteisemmässä valossa.

Käyttäjän Erkki-Einari kuva
Erkki-Einari

On se hyvä tietää, että ostamalla RDR2 alennuksesta parilla, kolmella kympillä säästää Yhdysvalloissa sijaitsevan yliopiston yli 30 tuhannen dollarin lukukausimaksulta.

Sitten voi halutessaan analysoida sitä kriittisesti ja halutessaan polttaa muutaman sataslappusen tietäen, että jonkun mielestä tämäkin kurssi oli hyvä.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Nähdäkseni vaatii silti jonkin verran omaa pohjatietoa, jotta peliä (tai viimeksi lukemaani tekstiseikkailua Sinä vuonna 1918) osaa katsoa tarkemmin, mutta onhan opettajalla pointti.
Mitähän mahtaa kuulua sille Minecraftin hyödyntämiselle geologianopetuksessa?

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Seuraavaksi robotiikan kurssilla sitten Horizon: Zero Dawn ja kohta meillä on dinosaurusrobotteja oikeasti! Jippii!

Nostoja