Amiga-klassikko Shadow of the Beast palaa PS4-uusioversiona ennen kesää / Uutiset / pelaaja.fi

Amiga-klassikko Shadow of the Beast palaa PS4-uusioversiona ennen kesää

30.03.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Pitkällisen odottelun jälkeen PlayStation 4:lle kehitetty uusioversio Amiga-klassikko Shadow of the Beastista on saamassa vihdoin julkaisunsa. Sony ja peliä kehittävä pienehkö Heavy Spectrum -studio ovat lyöneet lukkoon, että peli saadaan PlayStation Storeen 17. toukokuuta.

Ihan vain Shadow of the Beastiksi kutsuttu uutukainen on alkuperäisen pelin tapaan sivulta kuvattu toimintaseikkailu. Siinä missä vuonna 1989 debytoinut klassikko oli tosin mekaanisesti hyvinkin yksinkertainen kokemus, pyrkii uusi Shadow of the Beast tarjoamaan hieman syvällisempää toimintaa. Pelin taistelut luottavat esimerkiksi varsin rytmikkääseen nappien naputteluun, jonka yhteydessä varsinkin iskujen ja torjuntojen tarkka oikea-aikainen ajoitus on avain menestykseen.

Alunperin uusi Shadow of the Beast julkistettiin jo vuoden 2013 Gamescom-messuilla, minkä jälkeen siitä on saatu varsin varovaisesti nähtäville erilaista materiaalia. Pelin uusi esittelyvideo tarjoaa onneksi nyt varsin runsaan katsauksen uutuuseikkailun tarjontaan.

Lähde: PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Upealta näyttää! Hyvistä, nykyaikaisista 2D-toimintaseikkailuista onkin huutava pula. Saadaan vähän vaihtelua niihin puhkikulutettuihin parodioihin ja pikselimuhennosretroiluihin.

Käyttäjän make72 kuva
make72

Tää lähtee heti ostoon syyks riittää jo pelkästään Amiga klassikon paluu:)
Täytyykin käydä odotellessa pelaa Shadow of the beastii Amiga 1200:lla.
Noi sivu Scrollaavat pelit loistavine grafiikoinen ja äänineen aikonaan oli kuin tehty Amigalle.
Pc:lle ne oli täyttä myrkkyy sitä ei varmaan moni muista sillon ei saanu edes rahalla pc:lle apua:)
Edge varmaan muistaa muttei halua muistaa?:)

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Onkin hiukan erilainen mitä alkuperäisestä pelistä jäi mieleen. Tai no, pelattavuus näyttää aikalailla samalta, mutta toiminta on kauempaa kuvattu ja ulkonäkö on kaukana alkuperäisestä demosta. Sinänsä kummastakaan ei pitäisi olla yllättynyt. Varmaan ihan jees, mutta tuntuu turhan hidastempoiselta. Ja erityisen komeaa tästä ei kyllä saa, vaikka asiansa ajaakin.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Tulee hommattua! Alkuperäistäkin pelasin joskus aikoinaan, mutta ei ole muistikuvissa, että läpi olisi mennyt.

Käyttäjän Panthour89 kuva
Panthour89

Näyttääpä hyvältä! Pitää kyllä hommata jossain vaiheessa. :)

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Näyttää kyllä hyvältä näin 2D/2.5D-pelien ystävänä mutta toivottavasti tässä on vähän tasohyppelyäkin ja/tai puzzleja tuon mättämisen lisäksi. Jotain Shadow Complexin tai Ori and the Blind Forestin tyylistä niin ostoon menee.