Amnesiasta futuristiseen kauhuun – tältä näyttää PS4:n ja pc:n hyytävä Soma / Uutiset / pelaaja.fi

Amnesiasta futuristiseen kauhuun – tältä näyttää PS4:n ja pc:n hyytävä Soma

11.10.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10

Muutaman viikon kestäneen kiusoittelun jälkeen Frictional Games on paljastanut uuden Soma-pelinsä virallisesti. Kyseessä on odotetusti scifiin painottuva kauhuseikkailu, joka tekee tuloaan sekä pc:lle että PlayStation 4:lle.

Kuten ruotsalaisstudion  Amnesia- ja Penumbra-pelit, on myös Soma ensimmäisestä persoonasta pelattava kokemus, jossa tutkiminen ja selviytyminen ovat tärkeitä pelillisiä osa-alueita. Teemaltaan peli käsittelee vuorostaan tietoisuutta, mikä määriteltiin tällä kertaa tarkemmin jo erittäin varhaisessa vaiheessa kehitystä.

Soma on ollut työn alla jo kolmen vuoden ajan. Kehittäjät lupaavatkin sen olevan kunnianhimoisin ja jännittävin projekti, jonka parissa he ovat olleet tekemisissä.

Ensimmäisen satsin alustavaa konseptipelikuvaa Somasta löytää alla olevasta videosta. Käsiksi peliin päästään näillä näkymin vuonna 2015.

Lähde: PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Lantatuikku kuva
Lantatuikku

Pelaajalehti, ei teidän tarvitse näitä pelien nimiä Suomentaa, vaihtakaa uutiseen oikeanimi "Cute". ;)

Käyttäjän One-N07 kuva
One-N07

Aika soma

Käyttäjän Temesklk kuva
Temesklk

Näyttää kyllä hyvin mielenkiintoiselta. Päähenkilö voisi olla kyllä kokoajan hiljaa. Tuo jatkuva kommentointi jotenkin latistaa tunnelmaa. Kai se kuuluu peliin niin vahvasti, että se on välttämätöntä, tiedä sitten.

Käyttäjän Jarppa kuva
Jarppa
Lainaus käyttäjältä Temesklk

Näyttää kyllä hyvin mielenkiintoiselta. Päähenkilö voisi olla kyllä kokoajan hiljaa. Tuo jatkuva kommentointi jotenkin latistaa tunnelmaa. Kai se kuuluu peliin niin vahvasti, että se on välttämätöntä, tiedä sitten.

Ei ole päähenkilö, lukekaas Frictional Gamesin blogi trailerista:
http://frictionalgames.blogspot.com

Käyttäjän Temesklk kuva
Temesklk
Lainaus käyttäjältä Jarppa

Lainaus käyttäjältä TemesklkNäyttää kyllä hyvin mielenkiintoiselta. Päähenkilö voisi olla kyllä kokoajan hiljaa. Tuo jatkuva kommentointi jotenkin latistaa tunnelmaa. Kai se kuuluu peliin niin vahvasti, että se on välttämätöntä, tiedä sitten.
Ei ole päähenkilö, lukekaas Frictional Gamesin blogi trailerista:
http://frictionalgames.blogspot.com

Kappas! Sittenhän tuo traileri teki tehtävänsä täydellisesti. Kiitoksia linkistä! Oli mielenkiintoista luettavaa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Nyt on tosi mahtavaa settiä! Amnesia oli toki jännittävä, ehkä pelottavakin, mutta kyllä Penumbrat enemmän iski, joita siis pidän hieman scifimpinä. Tämä taas ihan reilusti scifiltä vaikuttaisi. Tätä pitää seurailla.

Käyttäjän Juup87 kuva
Juup87

OR ja SOMA here i come.

Käyttäjän LordZalor kuva
LordZalor

Huuuurrr enpä koskaan pelaa tuota sitten :[ Noh ei, hyvältähän tuo näyttää :D

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Traileri nyt ei paljoakaan säväyttänyt, mutta uskon että peli on possukonetta parempi. Peli on korkealla odotuslistallani, mutta olen pettynyt Frictional Gamesin ratkaisuun jättää Xbox versio tekemättä.

Käyttäjän xtpro kuva
xtpro

Mukava että pääsee Frictionalinkin pelejä vihdoin pelaamaan, kun PS4 valittu PC:n lisäksi julkaisualustaksi. Luin myös jostain kehittäjän antamasta haastattelusta, että kauhuelementtiä olisi laimennettu hiukan tätä peliä varten, mikä ainakin minulle kuulostaa ihan hyvältä. Niin ja tämä sci-fi teema on aina ollut lempiaiheitani, joten sekin nostaa kiinnostusta entisestään.

Nostoja