Amsterdamilaishotelli kaavailee oikeustoimia Call of Duty: Modern Warfare 2:n vuoksi / Uutiset / pelaaja.fi

Amsterdamilaishotelli kaavailee oikeustoimia Call of Duty: Modern Warfare 2:n vuoksi

31.10.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
3

 

 

Amsterdamilainen hotelli kaavailee oikeustoimia Call of Duty: Modern Warfare 2:n vuoksi.

Conservatorium Hotel on päässyt osaksi Call of Duty: Modern Warfare 2:n Amsterdamiin sijoittuvaa karttaa. Luksushotellin johto ei kuitenkaan ole otettu päätymisestään mukaan vuoden suurimpiin pelijulkaisuihin.

Asiaa de Volksrant -julkaisulle kommentoinut hotellin johtaja Roy Tomassen on kertonut hotellin päätyneen Call of Duty -peliin ilman suostumustaan. Tomassenin mukaan väkivaltainen peli ei edusta hotellin arvoja, eikä Conservatorium arvosta päätymistään peliin ilman lupaa.

Vaikka peliin päässyt rakennus tunnistettavissa määrin esikuvaansa, on hotellin nimeksi muutettu pelissä Breenbergh, oletettavasti juuri oikeusjuttujen ja lisensointikysymysten välttämiseksi. Tämä ei kuitenkaan välttämättä riitä Conservatoriumin johdolle, sillä de Volksrantin mukaan hotelli harkitsee mahdollisia toimenpiteitä asian tiimoilta.

Lähde: de Volksrant

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Raha haistettu.

Käyttäjän Billet kuva
Billet
Lainaus Augustus

Raha haistettu.

Imago juttu enemmän, mutta tietysti raha kelpaa..

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Augustus

Raha haistettu.

Olin kommentoimassa ihan samaa, mutta pienen kaivelun tuloksena käännyin hotellin kannalle.

Uutinen ilmaisee asian vähän vajavaisesti, mutta kyse ei ole pelkästä ohi vilahtavasta julkisivusta, vaan hotellissa ilmeisesti rymytään sisälläkin niin yksinpelissä kuin moninpelissä. Pohjana on käytetty ilmiselvästi kyseistä hotellia. Ulkoa päin näyttäisi olevan ihan yksi yhteen ja sisällekin haettu ainakin vahvasti vaikutteita.

On tuo vähintään mautonta, jos ei peräti laitontakin, jos lupaa ei tosiaan ole kysytty. Olisi se vähän kuumottavaa, jos omasta työpaikasta tehtäisiin virtuaaliversio, jossa testopöhnäiset jonnet sitten rutiininomaisesti listii toisiaan. Nykyistä TikTok-sukupolvea vähän tuntien voi olla vain ajan kysymys, koska jotkut meemeilijät keksii lähteä larppaamaan CoD:ia tosielämässä ja aiheuttaa todellisen vaaratilanteen.

Aika harkitsematonta toimintaa Activisionilta päästää tuollaista läpi. Kohujen aiheuttaminen on ollut yksi sarjan markkinointikikoista aina, mutta nyt ollaan jo siinä rajalla, ettei mauttomuudesta mahdollisesti seuraa jotain konkreettista vahinkoa.