Analyysi: PS4 reilusti Xbox Onen edelle muutamassa vuodessa / Uutiset / pelaaja.fi

Analyysi: PS4 reilusti Xbox Onen edelle muutamassa vuodessa

19.02.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
33

Markkinatutkimusyhtiö Strategy Analytics ennustaa Sonylle reipasta voittoa uuden konsolisukupolven myyntikisassa.

Strategy Analyticsin tuoreet luvut ennakoivat PS4:n onnistuvan toistamaan PS2:n ja Nintendo Wiin saavuttaman suosion vuoteen 2019 mennessä. PS4:lle ennustetaan n. 80 miljoonan konsolin maailmanlaajuisia myyntilukuja. Analyysin mukaan PS4:n ensimmäisen vuoden 18,5 miljoonan kauppoihin toimitetun konsolin myyntiluvut ovat huomattavasti lähempänä PS2-konsolia, jota toimitettiin 20,1 miljoonaa kappaletta ensimmäisenä vuonnaan, kuin PS3:a, joka ylsi vastaavassa ajassa vain hieman yli 10 miljoonaan.

Xbox Onen arvioidaan jäävän tulevien vuosien varralla reilusti jälkeen uuden sukupolven konsolimyynneissä. Microsoftin konsolin myyntien uskotaan yltävän suurin piirtein samalle tasolle Xbox 360:n ja PS3:n kanssa. Xbox Onelle ennustetaan n. 57 miljoonan konsolin asennuskantaa, eli Sonyn etumatka olisi vuoden 2018 loppuun mennessä n. 40 prosenttia.

Lähde: Gamesindustry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Aika tarkka analyysi. Noh, sitä tarkempi, sitä isompi mahdollisuus, että Se ei toteudu.
Vaikea sanoa. Onella näyttää menevän paremmin, alkuvirheistä huolimatta, koko ajan.

Käyttäjän Remode kuva
Remode

Voi olla, voi olla... Mutta ollaan kyllä aika alussa konsolisukupolvea. Viimeksi kaikki oli toisin päin: PS3:lle analysoitiin tuhoa, mutta sieltä se vaan nousi Xbox rinnalle.

Musta kanssa tuntuu että Xbox ottaa koko ajan kiinni.

Käyttäjän XONE720p10FPS kuva
XONE720p10FPS

Voiha se xboxi voittaa koko kisan. Ihmiset tyhmenee jatkuvasti ja ostavat kaikkea typerää vaikka olisi huomattavasti parempaa tarjolla.

Käyttäjän escudo kuva
escudo

Tällaiset ennustukset on vähän sama kuin se että juhannussäätä aletaan arvailemaan vuoden vaihteessa. Sivistynyt arvauskin voi kääntyä mihin suuntaan tahansa.

Käyttäjän Core kuva
Core

Eihän tuo 80 miljoonaa olisi PS2/Wii tasoinen saavutus, vaan edellistä sukupolvea vastaava. Eikös PS3 ja 360 molemmat myyneet 80 miljoonaa? Musta PS2 ja Wiin numerot huiteli kivasti yli 100 mil?

Käyttäjän huuru kuva
huuru

Mikä pointti tämmöisiä "uutisia" on ylipäätään sivustolla julkaista?

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH
Lainaus käyttäjältä huuru

Mikä pointti tämmöisiä "uutisia" on ylipäätään sivustolla julkaista?

Konsolit kiinnostavat kaikkia täällä --> monia kiinnostavat myyntiluvut ja ennusteet myynneistä --> siitä tuli uutinen --> siitä tehtiin uutinen myös tänne. Quite simple.

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Toivottavasti kaikki konsolit myy hyvin ja konsolipelaamisella on valoisa tulevaisuus. :) Tai pelaamisella ylipäänsä. Seuraavan sukupolven "konsolit" saattaa olla jo jotain ihan muuta kuin nykyiset.

Käyttäjän Marek kuva
Marek

Vaikea ruveta ennustamaan tämmöistä kun konsolien menestys on paljolti riippuvainen tulevaisuuden pelitarjonnasta ja päivityksistä.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Xbonen kompuroinnit julkistuksesta asti kokeneena olen jo pitkään vakuuttunut, että tämän genin voittaja-asetelmat ovat olleet selvillä jo vuoden. Sääli sinänsä, viime genissä tuin Boxia, mutta Sonyn pelaaja- ja pelisentrinen kehitysfilosofia on lähempänä itseä kuin mikkisoftan jäätävä ahneus.

Nostoja