Analyytikko: PC-pelimyynnit ohittaneet konsolit / Uutiset / pelaaja.fi

Analyytikko: PC-pelimyynnit ohittaneet konsolit

28.04.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
8

Pc-pelimarkkinoiden myyntien kerrotaan ohittaneen konsolipelit maailmanlaajuisilla markkinoilla.

Pelimarkkinoita analysoivan DFC Intelligencen omistaja David Cole kertoo pc-pelien ohittaneen konsolimarkkinat liikevaihdossa laajemman yleisönsä avulla. Uuden konsolisukupolven julkaisun pitäisi kuitenkin tasoittaa maailmanlaajuista tilannetta pikkuhiljaa.

-Maailmanlaajuisella tasolla pc-pelit ovat ohittaneet konsolit, mutta uusien konsolijärjestelmien julkaisun myötä konsolimyyntien pitäisi kasvaa, Cole toteaa PCR-julkaisun haastattelussa.

Colen mukaan konsolit ja pc ovat vaihtaneet paikkaa pelaajien näkemyksissä. Valtaosa konsolipelaajista pelaakin nykyisin myös pc:llä.

-Iso ero on siinä, että konsolit ovat nyt luksustuote ja pc:t ovat välttämättömyys. Vain muutama vuosi sitten tilanne oli toisinpäin. Tämä tarkoittaa, että pc:llä on laajempi yleisö.

Colen mukaan ilmaiseksi pelattavat pelit ja etenkin League of Legendsin ja Dota 2:n kaltaiset verkkopelit pärjäävät vahvasti pc-markkinoilla. Tulevaisuudessa Cole odottaa alustojen välisten rajojen hämärtyvän entisestään. Esimerkiksi Blizzardin mobiilialustoille ja pc:lle julkaistu ilmainen Hearthstone-keräilykorttipeli on esimerkki tällaisen mallin toimivuudesta.

Lähde: PCR

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Gta IV kuva
Gta IV

Onko mikään yllätys? Pc pelejä voi ostaa halvalla esim G2play.net, ite en osta suoraan steamista koska niitten hinnat on ryöstöä

Käyttäjän Kingsta kuva
Kingsta

Steam hinnat tunnetusti ryöstöä joo.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Ja vielä 10 vuotta sitten (ja myöhemminkin) puhuttiin PC-pelaamisen kuolemisesta ;D

Mutta tottahan se, että ilman PC-pelien digi-kauppoja ja halvempia hintoja olisi PC-pelaaminen luultavasti näivettynyt täysin. Toisaalta sitten nämä "free2p(l)ay" pelit ovat myös auttaneet asiaa. Itse taidan olla niitä harvoja, jotka enää ostavat myös PC-pelit fyysisinä kopioina.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Ei nyt mikään hirmuinen yllätys, nykysukupolvi kesti poikkeuksellisen pitkään, digi-kaupankäynti oli PC:llä valovuosia edellä, strategia ja mmo-pelit olivat PC:n heiniä, hyppäys PC:lle oli konsolipelaajillekin helppo kiitos padituen, halvemmat pelit, näyttävämpi ulkoasu, modit jne. jne.

Itse myös kuulun siihen ryhmään joka ostaa myös PC-pelinsä fyysisessä muodossa.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Voiko ilmais pelejä laskea ostettaviksi?

Käyttäjän Gta IV kuva
Gta IV
Lainaus käyttäjältä Kingsta

Steam hinnat tunnetusti ryöstöä joo.

Tarkoitan uutuspelien hinnat..ne on melkein aina 50-60€.. G2play saa about puolet halvemmalla, riippuu ihan pelista. Olisi pitany laittaa toi jo ekaan kommentiini :p

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Voiko ilmais pelejä laskea ostettaviksi?

Moni pelaaja käyttää "ilmais" peleihin enemmän rahaa kuin perinteisiin maksullisiin peleihin., joen kyllä sieltä puolelta rahaa vyöryy ovista ja ikkunoista sisään ihan mukavasti.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä Gta IV

Onko mikään yllätys? Pc pelejä voi ostaa halvalla esim G2play.net, ite en osta suoraan steamista koska niitten hinnat on ryöstöä

G2Play vielä marginaalisesti luotan, mutta yleisesti ottaen olen neuvonut muitakin välttämään avainjälleenmyyjiä (eli kauppoja jotka eivät ole suoraan kauppoja vaan jälleenmyyvät jo valmiiksi ostettuja peliavaimia). Yleisin tapa pitää pelit halpana, on ostaa ne alueilta jossa ne ovat halvempia, koska jos ne eivät olisi siellä halvempia kukaan ei ostaisi niitä; Toisinsanoen hyväksikäyttää tapaa että julkaisijat saisivat tietyllä alueella myytyä yhtään kappaletta peliä. EA yritti tässä vähän aika sitten NFS pelin kanssa pitää pelin hinnan samana myös noilla alueilla ettei avainjälleenmyyjät saisi niitä halvalla, jolloin kävi niin että kukaan ei ostanut noita pelejä koska ne maksoivat kuukauden palkan verran. Sitten on tietenkin perus varastetulla kortilla ostetut koodit, suoraan varastetut fyysiset pelit, koodien välistäveto fyysisissä peleissä, jne.
Lisää asiasta, kannattaa kuunnella: http://youtu.be/Lwo96d_rP1U?t=2m8s

Tämä on myös yksi niistä syistä miksi Humble Bundlet yms. on rahallinen raja steam avaimille ja että nykyään ne menee suoraan tilille ilman että avaimia näytetään ostajalle.

Jos haluaa pelinsä halvalla nykyään niin siinä on oikeassa että Steamista suoraan on melkein kalleinta nykyään, mutta sielläkin on AINA halvempaa mitä sama peli konsolien digikaupoissa. Kannattaa käyttää hyödykseen Is there any deal -sivustoa, joka listaa aivan kaikkien oikeiden jälleenmyyjien hinnat ja lisäksi bundle sivut, Enhanced Steam on mainio plugini joka sisältää tuon saitin eli kun katsot peliä steamissä näet onko peli jossain halvemmalla, mikä on ollut pelin halvin hinta ja onko se jossain bundlessa. Lisäksi muuta pientä kivaa kuten linkki PCGW että onko peli teknisesti hyvä ja prosentit steamin ja metacriticin käyttäjien pisteistä, etc.

Jos ostaa koko aika uusimpia pelejä suosittelen GMG:tä. Reffin kautta ostaessa kumpikin osapuoli saa 2€ ensimmäisen oston jälkeen, jonka lisäksi blogissa on melkein aina alennuskoodi millä saa jo valmiiksi alennettuja hintoja vielä alemmaksi. Lisäksi arvostelemalla voi saada hieman lisäalennusta.
Tuossa oma reffi: http://www.greenmangaming.com/?gmgr=lugupure

TL;DR: Ostakaa pelit legiteistä paikoista harmin välttämiseksi suorasti ja epäsuorasti.

Lainaus käyttäjältä Balnazzard

Moni pelaaja käyttää "ilmais" peleihin enemmän rahaa kuin perinteisiin maksullisiin peleihin., joen kyllä sieltä puolelta rahaa vyöryy ovista ja ikkunoista sisään ihan mukavasti.

Niin valven pelien avaimiahan käytetään aika paljon valuuttana Steam vaihdoissa yms. Tiedä sitten muista peleistä, mutta valve tuntuu antavan hieman auttavaa kättä ilmaispelien pelaamisesta steamin kautta saa ostoksista keräilykortteja ja voi käyttää tavaraluetteloa pelin ulkopuolella.

Nostoja