Analyytikko povaa Applea konsolibisnekseen / Uutiset / pelaaja.fi

Analyytikko povaa Applea konsolibisnekseen

8.12.2006 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
16

Analyytikko Jesse Tortora ei yllättyisi, jos Apple liittyisi tulevaisuuden konsolikilpailuun toden teolla. Tortoran edustama yhtiö Prudential uskoo, että Applen tuotteista voisi yhdistellä komeita kokonaisuuksia. Hyvänä esimerkkinä mainitaan esimerkiksi suositut iPod-laitteet, joihin on jo saatavilla pelejä.

- Uskomme, että videopelibisnes olisi hyvä laajennus Applelle. Esimerkiksi iPodille on jo nyt saatavilla runsaasti pelejä iTunes-kaupan kautta. Applen konsoli voisi olla jonkinlainen MacMinin ja iTV:n yhdistelmä. Käsikonsolipelaajille voitaisiin tarjota puolestaan laajakuvanäyttöinen iPod, Tortora ehdottaa.

Analyytikko muistuttaa kuitenkin, että konsolibisnes on nykyään erittäin rankkaa ja että se muuttaisi Applen toimintaa pysyvästi. Kestäisi pitkään ennen kuin pelikone alkaisi tuottaa voittoa.

- Videopelibisnes on tunnettu hyvin myyvistä peleistään. Applen pitäisi siis luottaa suunnitelmissaan näihin nimikkeisiin tai ladattavaan materiaaliin, kuten elokuviin. Yksi Applen vahvuuksista olisi ehdottomasti asema kodin viihdekeskuksena, jota Microsoftin Xbox 360 hallitsee tällä hetkellä, Tortora mietiskelee.

Apple on palkannut viime aikoina lisää väkeä muun muassa suunnitteluosastoilleen ja pelinkehitykseen. Tällä hetkellä puheet yhtiön todellisesta liittymisestä konsolien kilpajuoksuun tuntuvat kuitenkin kaukaisilta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Saas nähdä.. Kolmikko vie kyllä kovaa jos sinne
sekaan aikoo hypätä etenkin ilman varmaa ja hyvää
peli tukea joko 3rd partyiltä tai omastatakaa.

Toisaalta Apple voi ratsastaa iPodin nimellä
mukaan hand held konsolien kilpailuun, mutta
sielläkin on aika ahdasta vai mitä N-gage, Lynx,
Game gear, TurboExpress, Neo-Geo, Gizmondo,
Wonderswan, Game Park 32, Tapwave Zodiac ja
Game Park Holdings GP2X?

Siellä olisi ehkä paras mahdollisuus päästä mukaan,
mutta silti uskoisin Applen päätyvän tuohon taistelussa
kaatuneiden käsikonsolien listaan.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Itse pidän hyvinkin mahdollisena, että iTV:seen tulee jonkinnäköinen tuki peleille. Ehkä siihen tulee vastine Wiin Virtual Consolelle, Xboxin Marketplacelle ja PS3-Storelle? Näin pelit olisivat toissijainen, mutta mukava lisä.

Wii on osoittanut/osoittaa, että markkinoilla on tilaa uudelle ajattelulle, jota Applekin usein edustaa. Miltä kuulostaisi esim. alalle uusi ansaintalogiikka iPod-tyyliin, jossa rauta maksaa paljon, mutta softa vähän? Perinteiseen konsolimaailmaan se tuskin soveltuisi, mutta pelien latauspalvelussa se voisi toimiakin (nyt konsolivalmistajien retropalvelut maksavat liikaa).

-Zelme

Käyttäjän jones kuva
jones

Hyvin mahdollista kyllä että Apple hyppää mukaan mutta pahoin pelkään että kaatuu kyllä niin kuin Dreamcast..vaikka hyvä kone olikin.. Ei sitä kuitenkaan ihan niin helposti tuon kolmikon edelle mennä..tai sekaan.. :D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jotenkin epäilen vahvasti uuden neljännen osapuolen menestymistä.
Tosin Apple on yksi niistä harvoista joka siihen taloudellisesti voisi pystyä edes mukaan lähtemään.

Tietty jos :

-kaksi kertaa Xbox360 ja PS3 tehoisen konsolin samalla hinnalla

-Online puoli vähintää nyhtä hyväksi kuin Xbox360:llä

-Ohjain vähintään yhtä hyväksi kuin Xbox360:llä

-Kaikki multiplätterit koneelle ja tehojen ansioista paremmiksi

-Ostaa muutaman pelifirman tai yksinoikeudet oikeudet jo tuttuihin huippupeleihin

-Ostaa muutaman huippu kehitysstudion ja tekee pari omaa killeruppia

-Markkinoi konsolia rajusti

Ja kaiken tuon jälkeen jos vielä on firma pystyssä niin kuka tietää konsoli voisi menestyäkkin.

Käyttäjän haplo kuva
haplo

Ei tule mitään.
Myönnän olevani pessimisti, mutta näin vain on asia. Nintendon, Sonyn ja Microsoftin mukaan on vaikea yltää, ja vielä vaikeampaa olisi tehdä sellaista markkinointia, jolla saataisiin ihmisiä kiinnostumaan. Ensin pitäisi totta kai valmistaa laite, ja se nielisi rahaa tuhottomasti.
Saatan toki olla väärässä ennustukseni kanssa, ja se ei haittaisi, mutta en usko olevani. Ennemmin käy niin päin että joku tippuu vielä pois porukasta, ei sinne lisää tule.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Vain jos Apple ostaa konsolibisneksen Sonylta tai ryhtyy yhteistyöhön Sonyn kanssa. Omin nokkineen omppo saisi vain nolosti näpeilleen.

Käyttäjän DNEpasiip kuva
DNEpasiip

En usko, että homma menisi hyvin tai edes koskaan tulisi toteutumaan mutta jos joku vielä onnistuisi tuomaan markkinoille kilpailukykyisen konsolin niin se olisi varmaankin Apple jolla uusia ideoita on tähänkin asti riittänyt hyvin.

Itse odotan korkeintaan sitä, että Apple alkaisi tehdä jonkinlaista yhteistyötä Microsoftin kanssa jolloin ihmiset hyötyisivät enemmän boxin ja iPodin yhdistämisestä, mutta koska Zune on tullut markkinoille nyt niin tämäkin mahdollisuus on entistä heikompi.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

No ei Sony, eikä kyllä kukaan mukaan ole myymässä omaa konsolibisnestään, joten yhteistyö olisi ainoa vaihtoehto. Mutta haluaako kukaan ottaa Applea mukaan? Vaikka iPodit ovatkin erittäin menestynyt tuote, on silti vaikea nähdä Applen yhteistyötä kenenkään kolmen konsolivalmistajan kanssa. Mutta yksinään ei kuitenkaan olisi minkäänlaisia mahdollisuuksia, joten ehkäpä... sitten joskus... ehkä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

No ei kai Applella tarvitsisi tehdä muuta kuin saada firmat kääntämään pelejä mäkille. Ostaisin heti.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Apple ja Nintendo kyllä voisivat tehdä yhteis työtä.

Nostoja