Analyytikko: PS3 halvemmalla vuoden päästä / Uutiset / pelaaja.fi

Analyytikko: PS3 halvemmalla vuoden päästä

29.01.2007 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
26

Wedbush Morgan Securitiesin analyytikko Michael Pachter povaa PlayStation 3:lle nopeaa hinnanlaskua Euroopassa. Pachter uskoo Sonyn uutuuskonsolin myyvän loppuun toukokuuhun mennessä, mutta lisää samaan hengenvetoon, että vuoden 2008 alkupuolella on odotettavissa noin 150 euron hinnanalennus.

- Olen oikeastaan yllättynyt, että konsoleiden hinnoittelu on kovin erilaista kuin muun elektroniikan. Hyviä esimerkkejä ovat esimerkiksi alati halpenevat dvd-soittimet. Uskon kuitenkin PlayStation 3:n myyvän loppuun Euroopassa viimeistään huhtikuun lopussa, Pachter kertoi GamesIndustry.bizille.

PlayStation 3 on saapumassa Eurooppaan huomattavasti kilpailijoitaan jäljessä. Analyytikko ei kuitenkaan usko tämän aiheuttavan Sonylle kovinkaan suuria ongelmia.

- Maaliskuu ei tule liian myöhään. Veikkaan, että Wii on myynyt PS3:n julkaisupäivään mennessä 1,6-2 miljoonaa konsolia Euroopassa. Kyseessä ei ole siis kummoinenkaan etumatka. Uskon, että seuraava vuosi näyttää huomattavasti valoisammalta PS3:n ja Sonyn kannalta, Pachter päätti.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tuo alennus on jo niin raju, että sitä ei voi enään ostaa tänä kesänä.

Käyttäjän TapsaKebab kuva
TapsaKebab

"Olen oikeastaan yllättynyt, että konsoleiden hinnoittelu on kovin erilaista kuin muun elektroniikan."

tuota "muuta elektroniikkaa" sattuu valmistamaan suurinpiirtein kolme kertaa enemmän valmistajia kuin konsolialalla.. joitain printtereitä voi vielä kilpailuttaa hinnoilla kun alalla on kymmeniä valmistajia, mutta konsolisodassa on mukana vain kolme. nykyään kun gizmondokin jo kuollut :'(

itse en kyllä usko että noin nopeasti laskevat hintoja, tai jos niin ihan muista syistä, mallia 'kukaan ei osta näin kallista konetta'. ei niinkään 'olemme käärineet jo niin hyvät massit että voidaan jakaa tätä vaikka ilmaiseksi'
aika näyttää, turhaa kai sitä on vielä itkeä kun ei ole pökäle vielä housussa..

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

No hyvä saatankin joskus viellä harkita ps3:senkin ostoa. Vähänaikaa sitten luulin että sitä päivää ei koskaan tule. Tuo 2008 hinta kuitenkin on viellä mun lompakolle huima hinta kun toi ps3 Ei sentään pakko hankinta listalla ole ollut kuin joskus ihan alussa milloin soni ei ollut viellä kerennyt puhua läpiä päähänsä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Huh huh! tuollainen alennus saisi minutkin lämpenemään!!
Mutta onhan XO360.kin ollut markkinoilla jo yli vuoden ja hinta on tippunut vain muutaman 10n.
Tuollainen nopea hintaromahdus voisi johtua vain epätoivosta...
Mutta analyytikot ovat aina analyytikoita, 50% puppua.
Ja kyllä Wii varmasti enemmän myy Euroopassa, kun nyttenkin on koneet loppu!
En sitten tiedä kuinka me Euroopalaiset ostamme, mut Japanissahan koneet jäävät hyllyyn...Ainakin edellisen uutisen mukaan.
Mutta jos hinta tosiaan romahtaa tuo 150e ja koneelle tulee pari "Must hawe" peliä, niin mikäs siinä.... EHKÄ...tattoo ny

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Minäpä analysoin:
Ps3 myy loppuun kesän aikana,hitaammin kuin on luultu.Tähän syynä konsolin korkea hinta.Kesän jälkeen Ps3 myynti on hitaampaa.Tähän on syynä se,että mitään uusia odotettuja hittipelejä ei ilmesty.Syksyllä myynti lähtee kasvuun muutamien odotettujen pelien myötä.Hinnanalennusta ei ole odotettavissa aikavälillä maaliskuu 2007-maaliskuu 2008,halvempi versio ehkä julkaistaan jotta myyntiä saadaan lisättyä,tämän ennustaisin ilmestyvän jouluksi 2007.Ps3:n myynti on kohtalaista,kilpailevien kosolien myynti on hyvää.

No,oliko hyvä analyysi?.Ilman koulutusta ja palkkaa,heh :)

Käyttäjän Xerobos kuva
Xerobos

Analyytikko: Karhut paskovat metsään

Käyttäjän lemmu kuva
lemmu

Tuskin tiputtaa noin paljon hintaa. Sitähän myydään muutenkin tappiolla jo! Jotain rajaa sentäs analyytikkojenkin juttuun. PLeikkari vaan tarvii nyt niitä killeripelejä. Tosin hinnan tiputus ei ainakana haitaksi olisi.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Rahvas huutelee pusikoista tuulipuvut kahisten , mutta rahoituslaitosten ja sijoitusfirmojen analyytikot ovat siitä huolimatta olleet huomattavasti useammin oikeassa kuin väärässä.

Uskon mielummin ammattitaitoisia analyytikkoja kuin pelaajalehti.com -palstoilla riekkuvia fanipoikia, jotka ovat väärässä yhdeksän kertaa kymmenestä, vaikka sanoisivat vain "päivää".

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kun tuotanto siirretään Taiwanisa Kiinan puolelle, on toki oletettavaa myös tuotantokustannuksien siitä tippuvan. En menisi aivan heti kumoamaan ammattilaisten mielipiteitä jollain omalla mutulla. Pleikkarilla on vino pino killeripelejä jo julkaisussa ja siksipä se lähteekin jo silloin tänne.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Nuo ns. ammattilaisten mielipiteet ovat ihan yhtä tarkkoja ja paikkansapitäviä kuin kenen tahansa kaduntallaajan. Ainut ero on, että he saavat paskapuheistaan palkkaa.