Analyytikko: Xbox One kauppoihin ilman Kinectiä ensi vuonna / Uutiset / pelaaja.fi

Analyytikko: Xbox One kauppoihin ilman Kinectiä ensi vuonna

10.03.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
17

Xbox Onen voi ostaa vuoden 2015 aikana myös ilman Kinect-sensoria, peliteollisuuden analyytikko Michael Pachter arvioi.

Pachterin mukaan entisen Xbox-johtaja Don Mattrickin lähtö vauhdittaa Kinectin poistumista Xbox Onen myyntipakkauksista. Pachterin Mattrickin lempilapseksi kuvailemasta Kinectistä luopuminen olisi fiksuin tapa kaventaa edullisemman PS4:n ja Xbox Onen välistä hintaeroa. Xbox Onen ilman Kinectiä haluavat joutuvat kuitenkin odottamaan Pachterin näkemyksen mukaisesti ensi vuotta.

-Microsoft ei aio muokata konsolipakkausta niin rajusti ensimmäisen vuoden vuoden aikana. Se on vuoden 2015 tapahtuma, Pachter toteaa BonusRound-ohjelman tuoreimmassa jaksossa.

Pelialan tunnetuimpiin analyytikoihin kuuluvan Pachterin mukaan Microsoft tuo Xbox Onesta markkinoille isommalla 2 teratavun kiintolevyllä varustetun Kinectin kanssa myytävän pakkauksen sekä kevennetyn version, jossa on nykyiseen tapaan 500 gigatavun kiintolevy, mutta ei Kinectiä.

Vaikka Microsoft luopuisikin Kinect-pakosta jo ensi keväänä, ei Pachter ole vakuuttunut 100 dollarin hinnanalennuksen riittävyydestä PS4:n rinnalla. Analyytikon arvioiden mukaan Sony pystyisi tuolloin vastaamaan alennukseen, jolloin PS4 olisi jälleen uuden sukupolven konsoleista edullisempi.

-Sonylla on mahdollisuus pysyä edellä, kuten kävi myös PS2:n kanssa. PS2 valtasi markkinaosuutta hinnanalennusten avulla, Pachter vertaa.

Lähde: Gametrailers

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Itse hankin Kinectin kanssa, heti kun sille keksitään jotain käyttöäkin...

Käyttäjän mpp kuva
mpp

Eli toiveissa on että pääsen Xbonellakin pelaamaan nykyisessä sukupolvessa. Kinectin kanssa pakkonaitettuna jää mulla ostamatta.

Käyttäjän Hyndeman kuva
Hyndeman

Nyt en usko Päcterin ennustukseen. Kinect on Xbox Onen kivijalkaan muurattu.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Mielummin ostan kinectin kanssa, sillä laite on kuitenkin kalliimpi, jos ostan myöhemmin erillisenä.

Käyttäjän Provenmental kuva
Provenmental

Itse ostaisin mieluummin ilman Kinectiä, koska en tekisi sillä mitään nyt, ja olen aika varma että siitä tulee ensimmäisen Kinectin tavoin turhake joka jää käyttämättä. Toisaalta, jos ihmiset välttävät Kinectiä, laitekanta jää pieneksi ja ne vähäisetkin yritykset saada jotain järkevää aikaiseksi sen avulla tulevat kuihtumaan. Vaikeita asioita :S

Käyttäjän Gta IV kuva
Gta IV

mutta jos haluaa tehdä videoita sillä xbox one:n omalla tallentimella niin kinect pitää ollaa............. ei muokata muuten. kun upload studioo käyttää pitää olla kinect päällä..

Käyttäjän Ellipsis kuva
Ellipsis

Hinta alas ja kinecti pois ni ostan.

Käyttäjän kapa85 kuva
kapa85

En kyl usko et se jätetään pois. Jos niin käy niin kukaan ei kyl vaivaudu tekemään pelejä jotka laitetta kunnolla hyödyntäisi. Kun kerran siitä uusi versio tehtiin niin uskoisin että siihen tälläkertaa myös panostettaisiin.

Käyttäjän Core kuva
Core

Nyt kun Kinectiin on tottunut, en missään nimessä luopuisi siitä enää ja onkin yksi lemppariominaisuuksia koko vermeessä.

Itse toivon ja uskon kuitenkin, ettei Kinectitöntä X1:stä kauppoihin tule koskaan.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

http://youtu.be/iMbNoMecUSs
WHAT DO YOU DO WITH A KINECT?

Niinhän joku analyytikko myös sanoi että Windows 9 pitäisi olla ilmainen, ettei tulla samaan jamaan seiskan kanssa mikä nyt on jo XP tilanteessa, koska ei ihmiset yksinkertaisesti osta upouutta konetta tai satasen lisenssiä jos XP toimii. Ongelmanahan tietenkin tulee, miten saavat tienattua ilmaisella käyttöjärjestelmällä.
Varmaan sama tässä että se "hardcore" kohdeyleisö ei tule ikinä käyttämään kinectiä ja kuitenkin ollaan julkaisussa niin varhaisessa vaiheessa ettei kaikkialla maailmassa ole laitetta virallisesti edes julkistettu, niin olisi erittäin helppo tehdä kinectitön vaihtoehto. Tässä ongelmaksi tulee jo julkaistut pelit jotka vaativat kinectiä ja miten saavat myytyä kinectiä erikseen? Ovat myös käyttöliittymän uudistaneet kinectiä silmällä pitäen.

Lainaus käyttäjältä Gta IV

mutta jos haluaa tehdä videoita sillä xbox one:n omalla tallentimella niin kinect pitää ollaa............. ei muokata muuten. kun upload studioo käyttää pitää olla kinect päällä..

...eh? Ei tietokoneellakaan peliä tallentaessa tai streamatessa tarvitse tallentaa webcam kuvaa, ei myöskään HDMI capturea käytettäessä. Epäilen hyvin vahvasti että kinectissä itsessään olisi tuohon tallennukseen liittyvää rautaa ja softapäivitykset ovat helppoja.