Analyytikot: Xbox nousee, Pleikkari laskee / Uutiset / pelaaja.fi

Analyytikot: Xbox nousee, Pleikkari laskee

5.09.2006 // Kirjoittanut: feldon
30

Talousanalyyseistä tunnettu Wedbush Morgan Securities (WMS) on korjannut ennustettaan uuden sukupolven pelikonsoleiden markkinaosuuksista. Päivitetyn arvion mukaan Xbox 360 jatkaa loppuvuonna voittokulkuaan, mutta Sonyn PlayStation 3:n osalta myyntitulos saattaa jäädä odotettua heikommaksi.

Alkuperäisen arvion mukaan PlayStation 3:n uskottiin yltävän jopa huikeaan kolmen miljoonan kappaleen myyntitulokseen vielä kuluvan vuoden aikana. Korjattu lukema on neljänneksen matalampi, eli noin 2,3 miljoonaa.

Syitä ennusteen alenemiseen on WMS:n mukaan useita. Merkittävin seikka lienee tuotantokoneiston pullonkaula, joka tuskin kykenee vastaamaan PlayStation 3:n kovaan kysyntään. Xbox 360 –konsoleiden pahin myyntipiikki on sitä vastoin jo ylitetty, jonka vuoksi useamman joulukuusen alta saattaa loppuvuonna löytyä Microsoftin pelilaite kolmospleikkarin sijaan. Varovaisen ennusteen mukaan Microsoft saattaa myydä vielä ennen vuodenvaihdetta jopa reilusti yli miljoona konsolia.

PlayStation 3:n ja Xbox 360:n lisäksi WMS korjasi arvioitaan myös nykyisten käsikonsoleiden osalta. Analyytikot uskovat Nintendo DS:n kasvattavan myyntiosuuksiaan huomattavasti alkuperäistä ennustetta rivakammin, siinä missä Sonyn PSP:n myyntii jää arvioitua niukemmaksi.

WMS:llä muistutetaan kuitenkin, että tämänhetkinen ennuste saattaa vielä kertaalleen muuttua. Esimerkiksi myynnin kannalta oleelliset hinta- ja julkaisutiedot puuttuvat yhä Nintendo Wiin osalta. Luonnollisesti myös uusien konsolien tarjonta- ja tuotantomäärät vaikuttavat tulokseen. Tarkempi analyysi saataneen nähtäville vielä loppuvuodesta, jolloin loputkin uuden sukupolven konsolit on määrä lanseerata.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Leise kuva
Leise

Ei tuo kyllä ole ihmekään, kun esimerkiksi Suomessakin tuota uutta Playstationia tuputetaan yli 650 euron hinnalla. Se on jo kallista. Samat grafiikat ja samat pelit saa Xbox 360:llekin, vaikka se on jopa halvempi. Tekniikkafriikit/-nörtit ilmeisesti tuota Playstation 3:a "vain" ostavat.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

joo taisan itekkin kallistuo boxin puoleen, ajattelin veronpalautuksilla ostaa ja saahan siihen jo warenakin pelejä ;)

Käyttäjän DNEpasiip kuva
DNEpasiip

PS2 sai minut todellakin aikoinaan kannattamaan SONYa, mutta PS3:n hinta on todellakin liikaa muun muassa minulle ja XBOX360 onkin nyt ensisijainen hankinta. Ja taidan kyllä ostaa pelini laillisesti, maksavathan ne pirusti mutta jos jaksaa odottaa niin kyllähän se hinta tippuu.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ei ole provo

Niin, alle 400 euron saa jo laitteen jolla komposiitillä näyttää grafiikat helvetin upeilta SDTV :ltä.

Itsekin meinasin ps3 :n ostaa kun tuo ps2 :kin on tuossa uuden boksin vieressä, mutta oikeesti kyrsii nuiden speksien jatkuva riisuminen/downgreidaus. Ja woe mikä hinta!! Joulun aikaan saa jo 26 tuuman lcd töllöjäkin tarjouksesta tuolla hinnalla...

Käyttäjän tombbi kuva
tombbi

Vaikka kyseinen laite onkin löytämässä tiensä minun tv-tason keskimmäiselle hyllylle ensi keväänä, niin eipä tuon piuhan puuttuminen kauhesti itketytä, sillä ihan heti ei HD töllöä ilmesty siihen tv-tason päälle.

Käyttäjän tombbi kuva
tombbi

Hehe, huomasin juuri, että meni hieman väärään uutiseen:) No vahinkojahan sattuu...;)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jos muistellaan ensin ihan perusasioita, niin Euroopassa ongelmana on HDTV-telkkujen ylihinnoittelu. Eli HDTV-moiset maksavat heittämällä vähintään 30% enemmän kuin jenkeissä/japanissa.
Toisekseen, itse konsolit myös myydään täällä Reilusti Härskimmällä Katteella kuin vaikkapa jenkeissä (yleensä dollarihinta + 10-15%). Vilkaiskaa piruuttanne Euro-valuutan vaihtosuhdetta - konsoleiden pitäisi maksaa täällä _maksimissaan_ saman verran kuin vastaava dollarihinta !!!

Joten:
Xbox360 = ylihinnoiteltu ja hyödytön jos ei omista hdtv-ruutua, joka taas on täällä härskisti ylihinnoiteltu.
PS3 = tod.näk. jo pelkkä konsoli härskisti ylihinnoiteltu Euroalueella ihan kättelyssä.
Wii = tämäkin ylihinnoiteltu Euroopassa, tosin lähtöhinta japanissa/jenkeissä voi olla siedettävä joten katsotaan...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mikään ei ole halpaa kun mukaan tulee suomiverot ;D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mutta kuitenkin ostan tuon koneen briteistä kun siellä ensivuoden puolella käväisen.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

kaiken nää analyytikotkin tietää.