Android-konsoli Ouyan jälleenmyynti starttaa kesäkuun alussa / Uutiset / pelaaja.fi

Android-konsoli Ouyan jälleenmyynti starttaa kesäkuun alussa

30.03.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
11

Kickstarter-palvelun kautta 8,5 miljoonan dollarin rahoituksella elämään ponkaissut Ouya on aloittanut matkansa kuluttajien luokse. Ensimmäiset konsolit ovat nyt maaliskuun lopulla lähtemässä sitä tukeneille ihmisille, minkä ohella laitteen on vahvistettu saavan varsinaisen julkaisunsa kesäkuun 4. päivä.

Alustavasti Ouyaa voi odottaa löytävänsä sekä Pohjois-Amerikasta että Iso-Britanniasta jälleenmyyjiltä kuten Amazonilta, Targetilta, GAMElta ja Best-Buylta. Myös kuitenkin Ouyan oma verkkokauppa palvelee alustasta kiinnostuneita.

Konsolin sadan dollarin (78 euron) hintainen paketti sisältää itse laitteen ja ohjaimen ohella virtajohdon, patterit sekä HDMI-kaapelin. Konsoliin myydään lisäksi lisäohjainta 50 dollarin hintaan.

Ouya on herättänyt paljolti huomioita aina viime vuoden heinäkuusta alkaen, jolloin sen Kickstarter-sivu avattiin. Tavoitteena laitteen takana olevilla kehittäjillä oli saada kasaan 950 000 dollaria, jotta he voisivat tuoda maailmaan Android-käyttöjärjestelmään pohjautuvan huokeuteen ja avoimuuten panostavan pelikonsolin.

Ouyan kehitysyksiköitä on sen valmistajien mukaan maailmalla parhallaan liikkeellä 8 000 kappaletta. Tukea laitteen pitäisikin odottaa saavan muun muassa niin Square Enixilta, Double Finelta, Vlambeerilta, Adam Saltsmanilta, Polytronilta ja Airtight Gamesilta. Pelien ohella laitteelle pitäisi saapua myös muunlaisiakin sovelluksia, kuten tuki suoratoistopalvelu Twitch TV:lle.

Lähde: Ouya, Joystiq

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän TomPlex kuva
TomPlex

Ostaisko? :D

Käyttäjän Käyttäjätili kuva
Käyttäjätili

vaikuttaa mielenkiintoselta vehkeeltä. pitää katella jos sais vielä vähä lisä infoa

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Jos Ouya tulee maksamaa 78 e 100 euron sijasta ja sille tulee hyvii pelei jotka näyttää hyvältä hd telkkarista tai monitorista ni voi olla melkonen yllättäjä tää pikku Ouya.

Käyttäjän äxäbox kuva
äxäbox

mitä pelei täs on?

Käyttäjän olight kuva
olight

Supra mayro kratt :) http://www.youtube.com/watch?v=mWFL-3PbV5U

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Hahahah, vähän tipautti tuo Supra Mayro Kratt!

Käyttäjän Hifisti kuva
Hifisti

Kiva leluhan tuo olisi, eikä kyllä ole hinnallakaan pilattu. Täytyy nyt kuitenkin vielä harkita ennenku ostopäätöstä tekee.

Käyttäjän Todveni kuva
Todveni

Tää kyllä vaikuttaa siltä et pittää alkaa pistämää vähä rahhaa sivuun kesäkuuta varten... :D

Käyttäjän CM761 kuva
CM761

Toissapäivänä tosiaan tuli viesti että Ouyasi on lähetetty. Silloin aikoinaan tuohon sijoitin pienenä heräteostoksena ja näyttää vieläkin ihan hyvältä. Ei tuo mikään täysiverinen pelikonsoli ole, mutta on sille jo hyviä pelejä varmistettu. FF3, streamauspalvelut ja se yksi areenaräiskintä jonka nimeä en nyt muista riittävät jo omissa kirjoissa perustelemaan oston. Ja tietysti nyt kun on nähnyt mitä kaikkea indiekehittäjät saavat aikaan on erityisen mielenkiintoista omistaa Ouya.

Käyttäjän Lantatuikku kuva
Lantatuikku

Tää voi olla varsin mukava vehje jos pelit nappaa Android -marketissa. Onhan siellä helekutisti pelejä, joiden taso on todella vaihteleva.

Nostoja