Kickstarter-palvelun kautta 8,5 miljoonan dollarin rahoituksella elämään ponkaissut Ouya on aloittanut matkansa kuluttajien luokse. Ensimmäiset konsolit ovat nyt maaliskuun lopulla lähtemässä sitä tukeneille ihmisille, minkä ohella laitteen on vahvistettu saavan varsinaisen julkaisunsa kesäkuun 4. päivä.

Alustavasti Ouyaa voi odottaa löytävänsä sekä Pohjois-Amerikasta että Iso-Britanniasta jälleenmyyjiltä kuten Amazonilta, Targetilta, GAMElta ja Best-Buylta. Myös kuitenkin Ouyan oma verkkokauppa palvelee alustasta kiinnostuneita.

Konsolin sadan dollarin (78 euron) hintainen paketti sisältää itse laitteen ja ohjaimen ohella virtajohdon, patterit sekä HDMI-kaapelin. Konsoliin myydään lisäksi lisäohjainta 50 dollarin hintaan.

Ouya on herättänyt paljolti huomioita aina viime vuoden heinäkuusta alkaen, jolloin sen Kickstarter-sivu avattiin. Tavoitteena laitteen takana olevilla kehittäjillä oli saada kasaan 950 000 dollaria, jotta he voisivat tuoda maailmaan Android-käyttöjärjestelmään pohjautuvan huokeuteen ja avoimuuten panostavan pelikonsolin.

Ouyan kehitysyksiköitä on sen valmistajien mukaan maailmalla parhallaan liikkeellä 8 000 kappaletta. Tukea laitteen pitäisikin odottaa saavan muun muassa niin Square Enixilta, Double Finelta, Vlambeerilta, Adam Saltsmanilta, Polytronilta ja Airtight Gamesilta. Pelien ohella laitteelle pitäisi saapua myös muunlaisiakin sovelluksia, kuten tuki suoratoistopalvelu Twitch TV:lle.

Lähde: Ouya, Joystiq

Lisää luettavaa