Android-pelialusta Ouya haihtuu osaksi pelilaitevalmistaja Razeria

Pelilaitevalmistaja Razer on syönyt Ouya-alustan ja sulattelee sitä parhaillaan osaksi itseään.

27.7.2015 19:57

Joukkorahoituksen voimin syntynsä saaneen Android-pohjaisen Ouya-pelialustan taru alkaa olla osittain ohi. Yhdysvaltalainen pelilaitevalmistaja Razer on ilmoittanut ostaneensa itselleen oikeudet Ouyan ohjelmistoihin, minkä myötä se hallitsee jatkossa esimerkiksi niin Ouyan sisältökatalogia kuin myös latauskauppaakin.

Kauppojen myötä useat Ouyan parissa töitä tehneet ihmiset siityvät nyt myös työskentelemään Razerin laskuun. Tähän joukkoon ei tosin lukeudu Ouyan perustaja ja toimitusjohtaja Julie Uhrman, joka on kertonut suuntaavansa seuraavaksi kohti uusia haasteita.

Ouyan voimalla Razeria kiinnostaa iskeä seuraavaksi aina vain vahvemmin erityisesti kiinalaisille pelimarkkinoille. Yhtiön lehdistötiedotteen mukaan Kiinassa suositut Android-alustat, kuten Xiomi Mi Box ja Alibaba Tmall Box, ovat osa sen pitkän linjan toimintavisiota, minkä suhteen onkin merkittävää, että Ouya on jo aiemmin julkaissut sisältöä kyseisille laitteille.

Ouyan latauskaupan suhteen Razerin aikeena on vuorostaan julkaista kauppapaikka lähitulevaisuudessa uudelleen Cortex-nimeä kantaen. Samalla se sidotaan osaksi yhtiön omaa Forge TV -mikrokonsolia.

Mitä tulee sen sijaan Ouya-laitteistoon, on Razer suoraan todennut, ettei se ole ollut moisesta kiinnostunut. Vanhoja Ouyan asiakkaita varten Razer suunnittelee kuitenkin muutto-ohjelmaa, jonka voimin Ouya-käyttäjät voisivat helposti siirtyä käyttämään Razerin omia Forge- ja Cortex-tuotteita ilman, että esimerkiksi ostamansa pelit joutuisi menettämään.

Täydellisesti nimi Ouya ei ole sentään katoamassa vielä maan päältä. Suunnitelmissa Razerilla on käyttää sitä esimerkiksi pelijulkaisutoimintansa yhteydessä. 

Lähde: Razer, Polygon

Lisää luettavaa