Angry Birds 2:n maksumalli sapettaa kansaa – peli silti latauslistojen kärjessä

Angry Birds 2 menestyy mobiilimarkkinoilla, mutta ei ole säästynyt kritiikiltä.

31.7.2015 09:59

Tällä viikolla ilmestynyt Angry Birds 2 menestyy mitä mahtavimmin, mutta kaikki pelin saama palaute ei ole ollut positiivista.

Peli on sujahtanut useampien maiden sovelluskauppojen ladatuimpien pelien kärkeen alta aikayksikön. Ilmaiseksi ladattava peli rikkoi miljoonan latauksen rajapyykin alle vain 12 tuntia julkaisunsa jälkeen, eikä tahti näytä hidastuvan.

Angry Birds 2 on suosiostaan ja ilmaisuudestaan huolimatta kerännyt kuitenkin reilusti kritiikkiä uudesta maksumallistaan niin pelaajilta kuin medialtakin. Muun muassa suomalainen Nyt.fi avautuu arviossaan pelin ”keinotekoisen oloisista” maksumuureista, ja amerikkalainen viihdesivusto Mashable kutsuu mikromaksuja suoranaiseksi iskuksi vasten fanien kasvoja.

Toisin kuin euron kertamaksulla lunastettava edeltäjänsä, uusi osa antaa monien muiden ilmaispelien tapaan pelaajalleen rajallisen määrän elämiä, jotka hupenevat kentissä epäonnistuessa. Viisi kertaa putkeen möhlinyt käyttäjä joutuu odottamaan uutta yritystä puoli tuntia, ellei tahdo pulittaa lisäelämistä rahaa. Jos kentän läpäisy jää pienestä kiinni, voi lisälintujen toivossa myös tapittaa mainoksia.

Vaikka vastaavaa mikromaksuratkaisua on kokeiltu jo aiempien sivuosien kohdalla, monet kokevat sen sotivan perinpohjaisesti Angry Birdsin alkuperäistä vetovoimaa vastaan. Suuri osa pelin viehätyksestä perustuu nimenomaan kenttien toistuvaan tahkoamiseen täydellisen suorituksen toivossa, eikä ensimmäinen osa jakanut onnistumisen iloa muutaman minuutin pätkiin pakollisin odotushetkin.

Angry Birds 2 on tällä hetkellä saatavilla sekä iOS- että Android-laitteille.

Lähde: Rovio (Twitter), Nyt.fi, Mashable

Lisää luettavaa