Angry Birds 2:n maksumalli sapettaa kansaa – peli silti latauslistojen kärjessä / Uutiset / pelaaja.fi

Angry Birds 2:n maksumalli sapettaa kansaa – peli silti latauslistojen kärjessä

31.07.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
16
Angry Birds 2:n maksumalli sapettaa kansaa – peli silti latauslistojen kärjessä

Tällä viikolla ilmestynyt Angry Birds 2 menestyy mitä mahtavimmin, mutta kaikki pelin saama palaute ei ole ollut positiivista.

Peli on sujahtanut useampien maiden sovelluskauppojen ladatuimpien pelien kärkeen alta aikayksikön. Ilmaiseksi ladattava peli rikkoi miljoonan latauksen rajapyykin alle vain 12 tuntia julkaisunsa jälkeen, eikä tahti näytä hidastuvan.

Angry Birds 2 on suosiostaan ja ilmaisuudestaan huolimatta kerännyt kuitenkin reilusti kritiikkiä uudesta maksumallistaan niin pelaajilta kuin medialtakin. Muun muassa suomalainen Nyt.fi avautuu arviossaan pelin "keinotekoisen oloisista" maksumuureista, ja amerikkalainen viihdesivusto Mashable kutsuu mikromaksuja suoranaiseksi iskuksi vasten fanien kasvoja.

Toisin kuin euron kertamaksulla lunastettava edeltäjänsä, uusi osa antaa monien muiden ilmaispelien tapaan pelaajalleen rajallisen määrän elämiä, jotka hupenevat kentissä epäonnistuessa. Viisi kertaa putkeen möhlinyt käyttäjä joutuu odottamaan uutta yritystä puoli tuntia, ellei tahdo pulittaa lisäelämistä rahaa. Jos kentän läpäisy jää pienestä kiinni, voi lisälintujen toivossa myös tapittaa mainoksia.

Vaikka vastaavaa mikromaksuratkaisua on kokeiltu jo aiempien sivuosien kohdalla, monet kokevat sen sotivan perinpohjaisesti Angry Birdsin alkuperäistä vetovoimaa vastaan. Suuri osa pelin viehätyksestä perustuu nimenomaan kenttien toistuvaan tahkoamiseen täydellisen suorituksen toivossa, eikä ensimmäinen osa jakanut onnistumisen iloa muutaman minuutin pätkiin pakollisin odotushetkin.

Angry Birds 2 on tällä hetkellä saatavilla sekä iOS- että Android-laitteille.

Lähde: Rovio (Twitter), Nyt.fi, Mashable

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän erakko kuva
erakko

Vaikka on totta että näin trial and error painotteisessa pelissä vastaava maksumuuri on aika ikävä, peli on kuitenkin siinä mielessä tarpeeksi tylsä ja päämäärätön ettei sitä jaksa pitkään pelata. Odotusajat menevät hyvinkin äkkiä ohi, mutta puhun tietenkin omasta puolestani. En sitten tiedä jos tuo areena koukuttaisi enemmän, en ole vielä lähelläkään sitä.

Käyttäjän BlazeAce kuva
BlazeAce

Aika naiivia jos joku oletti, että mikromaksuilla ei ole isoa osaa uudessa Angry Birdsissä. Mitä kaverin tabletilta seurailin niin mikromaksuja enemmän itseä häiritsi pitkähköt animaatiot. Mobiililaitteilta odotan itse nopeita pelisessioita ja keskittymistä gameplayhyn eikä valikkosähläilyihin tai animaatioihin. Toivottavasti jotkut tykkäävät ja maksavat niin, että tulee verovaroja Suomeen.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt
Lainaus käyttäjältä BlazeAce

Aika naiivia jos joku oletti, että mikromaksuilla ei ole isoa osaa uudessa Angry Birdsissä. Mitä kaverin tabletilta seurailin niin mikromaksuja enemmän itseä häiritsi pitkähköt animaatiot. Mobiililaitteilta odotan itse nopeita pelisessioita ja keskittymistä gameplayhyn eikä valikkosähläilyihin tai animaatioihin. Toivottavasti jotkut tykkäävät ja maksavat niin, että tulee verovaroja Suomeen.

Täytyy olla harvassa ne ihmiset, jotka kuvittelivat saman mallin jatkuvan. Näin ainakin haluaisin uskoa. Se että ensimmäisen pelin sai eurolla, ei voinut tarkoittaa samaa tässä uusimmassa Angry Birdsissä. Mikromaksuhelvetti on tätä päivää, mutta sitä ei ole kenenkään pakko kokea!

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Mikromaksuhelvetti on tosiaan tätä päivää mutta osoittaa melkoista "pelisilmää" laittaa mikromaksuja tällaiseen peliin joka käytännössä enemmänkin pelaa itseään eikä pelaajan tekemisillä ole paljoakaan painoarvoa.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Itseäni mikromaksuja enemmän häiritsevät lisääntyneet animaatioiden ja latausaikojen määrä, jotka minimoivat varsinaista peliaikaa tehokkaasti. Loppui linnunrääkkäys lyhyeen, kun ei jaksanut katsella täysin turhia animaatioita ja loppujen lopuksi aika rumaa grafiikkaa.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Tämä on kyllä ärsyttävin tapa ehkä. Parempi olisi vaikka että osa pelistä olisi ilmainen ja loppu maksaa pari euroa. Tai että olisi huijauksia jotka maksaa, sillä varmasti jotkut niitä ostaisi. Minua nuo kaksi tapaa haittaisi paljon vähemmän. Tämä nykyinen, kun estää pelaamasta edes ekaa tasoa kunnolla. Eka nyt ei kovin vaikea ole, mutta silti.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Varmistui siis se, että en vaivaudu edes lataamaan ja kokeilemaan.

Käyttäjän jokunen1 kuva
jokunen1

Olen vähän pettynyt.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Yleensä on kiva napista vähän kaikesta, koska kaikki uudistukset ovat aina automaattisesti huonompaan suuntaan. Mutta nyt tuohon jenkkisaitin kirjoitukseen on pakko samaistua, sen verran hyvin ovat perustelleet närkästyksensä...

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Voisi käydä katsomassa Youtubesta nuo valituksen aiheet niin tietää mistä puhutaan. Lataamaan en ala kun kuitenkin menisi poistoon. Saisi poistaa aiemmatkin AB: Star Wars I & II mutta olkoon nyt jos joskus huvittaa nakella tirppoja meteoriitteihin.

Nostoja