Angry Birds -luoja Rovio ryhtyy Muumi-pelien kehittäjäksi – ensiaskel otetaan vielä tänä vuonna / Uutiset / pelaaja.fi

Angry Birds -luoja Rovio ryhtyy Muumi-pelien kehittäjäksi – ensiaskel otetaan vielä tänä vuonna

22.06.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2
Rovio, Muumi, Muumilaakso, Angry Birds, Mooming Characters, Gutsy Animation, Suomi

Suomalaiselta Rovio-pelitalolta voidaan odottaa tulevaisuudessa Muumi-aiheista pelattavaa.

Yhtiö on ilmoittanut solmineensa sopimuksen niin Muumi-brändiä hallinnoivan Moomin Characters Oy:n kuin Muumilaakso-animaatiosarjaa tuottavan Gutsy Animationin kanssa. Kuusivuotinen sopimus mahdollistaa pelien työstämisen mille tahansa alustoille, minkä lisäksi Rovio on saanut haltuunsa yksinoikeuden mobiililaitteille tehtäviä Muumi-pelejä varten.

Ensimmäisen pelin olisi määrä saada testijulkaisu vielä kuluvan vuoden lopulla. Pelin kerrotaan perustuvan Tove Janssonin alkuperäisiin tarinoihin, mitä nyt visuaalisen ilmeen osalta innoitusta otetaan juurikin Gutsyn Muumilaakso-sarjasta.

– Näen Rovio Entertainmentin mukaantulon erinomaisen kiinnostavana. Moomin Characters haluaa laajentaa digitaalista pelikenttäänsä. Rovio on maailman menestyneimpiä yhtiöitä juuri tällä alueella ja on hienoa liittoutua heidän kanssaan. Tämä avaa toivottavasti uusia mahdollisuuksia paitsi Muumi-tavaramerkille, myös muille pohjoismaisille tarina- ja hahmobrändeille. Tämä liitto on tärkeä osa strategiassamme viedä pohjoismaisia luomuksia kansainvälisille markkinoille, Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström hehkuttaa.

Samaan syssyyn Rovio on ryhtynyt Gutsyn vähemmistöosakkaaksi viiden miljoonan euron sijoituksen merkeissä.

– Gutsy Animations on luonut Muumilaakson rikkaat tarinat ja puoleensavetävän tunnelman eloon hämmästyttävällä tavalla. Meille on suuri kunnia ryhtyä yhteistyöhön Moomin Charactersin ja Gutsy Animationsin kanssa, ja olemme tästä erittäin innoissamme. Yhteistyö Gutsyn ja Muumien kanssa luo meille mahdollisuuden tuoda tämä ikoninen brändi uudelle yleisölle maailmanlaajuisesti, ja samalla varmasti ilahduttaen nykyisiä fanejamme, Rovion toimari Alex Pelletier-Normand kuvailee.

Lähde: Rovio, Gutsy Animation

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Muumi-tasohyppely olisi kieltämättä kiva. Yleensähän brändistä on väännetty lähinnä näitä puuhacenter- tai point and click-pelejä, joiden pelattavuus onkin ollut sitten aika vaatimatonta. Mikä on toki ymmärrettävää, kun kohdeyleisön ottaa huomioon. Game Boy Colorille julkaistu tasohyppely Moomin's Tale näyttääkin olevan yksi harvoista poikkeuksista tähän sääntöön. Ja mitä Youtubesta katsoin, niin pelin PAL-versiosta on riivitty aika paljon sisältöä pois alkuperäiseen japanilaiseen peliin verrattuna.

Siihen nimeen olisikin kiva, jos semmoisen vähän yksioikoisemman, lähinnä tarinakeskeisen pelin kaveriksi saataisiin myös jokin "pelimäisempi" tasohyppely siihen rinnalle. Niin että varttuneemmatkin Muumien ystävät voisivat pelata jotain muuta, kuin nyttemmin Moomin Characters Oy:n bannaamaa Mörköpeliä, taikka muistella nostalgisesti muinaista "Taistelevat Muumit"-tappelupeliä (jonka Moomin Characters olisi myöskin varmana bannannut, jos se olisi julkaistu nykyaikana).

Saas nähdä, mitä sieltä lopulta tulee. Toivottavasti jotain muuta(kin), kuin kaikista yksinkertaisinta kliksuttelua taikka hyvin geneeristä + monotonista mobiilihöttöä, käärittynä Muumi-kuoreen.

Käyttäjän PhceeTherion kuva
PhceeTherion

Samaa mieltä, itselläkin kävi mielessä juuri se vanha GBC tasohyppely ja juuri sen kaltainen uudempi peli maistuisi. Mielestäni Frozenbyte olisi ollut parempi kandidaatti, heidän maisema-artistinsa todella herättäisivät laakson henkiin. Vaikka olen 90 luvun Muumilaakson tarinoita- sarjaa fanittanut lapsesta, ne suomessa julkaistut pelit eivät koskaan herättäneet juuri kiinnostusta, vaan olisin aina toivonut jotain astetta haastavampaa tai toiminnallisempaa.