Angry Birds -pelitalo Rovion johto kokee muutoksen alkuvuodesta – tarkoituksena tehdä yhä pelikeskeisempää toimintaa

Uusi toimitusjohtaja on firman pelipuolta jo aiemmin vetänyt Alexandre Pelletier-Normand.

21.12.2020 18:31

Kotimainen Angry Birds -pelitalo Rovio on saamassa uuden toimitusjohtajan ensi vuoden alussa. Tammikuussa pestin ottaa haltuunsa Alexandre Pelletier-Normand, joka korvaa hommaa vuodesta 2016 hoitaneen Kati Levorannan.

Levoranta otti Rovion haltuunsa aikoinaan juuri Angry Birds -elokuvan saapumisen kynnyksellä. Rovion pelipuolen johtana viimeksi toimineen Pelletier-Normandin johdolla yhtiön on määrä kuitenkin jatkaa paluuta pelikeskeisempään toimintaan.

– Strategiamme mukaisesti fokuksemme on siirtynyt viime vuosien aikana peliliiketoimintaan. Pelimarkkina on vahvassa murrosvaiheessa ja Rovion liiketoimintaa on kehitettävä pitkäjänteisesti reagoimalla tulevaisuuden muutoksiin. Alexandren näytöt Rovion peliliiketoiminnan vetäjänä ovat erinomaiset ja hänellä on vahva ymmärrys markkinasta ja kuluttajakäyttäytymisen muutoksista. Uskomme, että hän on oikea henkilö luotsaamaan yhtiötä eteenpäin tiiviissä yhteistyössä johtoryhmän kanssa, Rovion hallituksen puheenjohtaja Kim Ignatius kertoo.

Pelletier-Normand on vaikuttanut aiemmin myös pelitalo Gameloftin johtoportaassa.

Rovion huimaan menestykseen saattanut Angry Birds kuuluu yhä yhtiön tärkeimpiin nimikkeisiin, mutta täysin pelkkiin vihaisiin lintuihin se ei ole viimeisinä vuosina sentään luottanut. Kuluvan vuoden aikana yhtiö toi maailmaan pulmapeli Small Town Murdersin, jota edelsi viime vuonna myös toinen pulmateos Sugar Blast.

Lähde: Rovio

Lisää luettavaa