Pelialan koinsyömistä kätköistä on kaiveltu jälleen yksi hämmentävä projektintynkä.

Löydöksestä vastaa monille jo tuttu YouTube-ohjelma Unseen64, joka sukeltaa hylättyjen pelikonseptien ihmeelliseen maailmaan tasaisin väliajoin. Tämänkertaisessa jaksossa esitellään Hero World -nimellä kulkenutta massiivimoninpeliä, joka pohjaa yllättäen Activisionin Guitar Hero -tuoteperheeseen.

Erinäiset Hero-pelit yhdistävän Hero Worldin vetonaulana olisi toiminut selaimissa pyörivä sosiaalinen pelimaailma, johon ammennettiin inspiraatiota niin seikkailu- kuin simulaatiogenreistäkin. Omaa yökerhoaan MMO-pelissä pyörittävien pelaajien oli määrä ”palkata” Hero-pelejä konsoleilla pelaavia muovimuusikoita omille lavoilleen pelin sisäistä valuuttaa vastaan, ja esiintymispalkkioilla soittajat olisivat pystyneet vuorostaan parantelemaan omia klubejaan verkossa. Selainpeliä tukemaan kaavailtiin myös erillistä Facebook-peliä, joka olisi hyödyntänyt Hero-brändiä samanlaisessa simulaatiohengessä.

Hankkeen ideoi vuosikymmenen vaihteessa DJ Herosta ja Guitar Hero Livestä vastannut FreeStyleGames, mutta sen kehitys ulkoistettiin nyt jo konkurssiin joutuneelle hollantilaisstudio Virtual Fairgroundille. Projekti sai kuitenkin kirveestä monien muiden Hero-konseptien tapaan vuonna 2011, kun Activision päätti lomittaa kärsivän Guitar Hero -perheensä.

Koska pelin kehitys oli tuolloin ehtinyt jo pitkälle, nähdään videolla paljon vakuuttavan huoliteltua pelikuvaa. Koko jakson voi katsastaa alta. 

Lähde: GamesRadar, Gamasutra

Lisää luettavaa