Apex Legends -kehittäjä kertoi korjaavansa parjatut mikromaksut – sitten haukkui pelaajat / Uutiset / pelaaja.fi

Apex Legends -kehittäjä kertoi korjaavansa parjatut mikromaksut – sitten haukkui pelaajat

19.08.2019 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
4
Apex Legends -kehittäjä kertoi korjaavansa parjatut mikromaksut – sitten haukkui pelaajat

Kehittäjä Respawn Entertainment on julkaissut anteeksipyynnön epäonnistuneeksi koetusta mikromaksumallista Apex Legendsin viimeisimmässä tapahtumassa.

Iron Crown Collection -tapahtuma herätti runsaasti kritiikkiä, kun kävi ilmi, että pelaajat olisivat joutuneet maksamaan yli 130 euroa loottilaatikoista avatakseen varmuudella Bloodhound-hahmolle julkaistun setin kosmeettisia varusteita. Respawn julkaisikin viikonloppuna Reddit-keskustelusivustolla viestin, jossa se kertoo rikkoneensa lupauksensa reiluista mikromaksuista ja paljasti tuovansa loottilaatikoiden taakse suljetut varusteet ostettavaksi myös suoraan.

Legendaariseksi luokiteltujen varusteiden hinnoittelu ei sekään kuitenkaan miellyttänyt pelaajakuntaa. Legendaarisen kuosin voi ostaa 1 800:lla Apex Coinilla, joka kääntyy lähes 20 euroon. Jatkunut palauteryöppy saikin keskustelun kehittäjien ja pelaajayhteisön välillä käymään kuumana. Haukkuja heittäneiden pelaajien ohella esimerkiksi pelin tuottaja Drew McCoy osallistui keskusteluun hyvin kärkkäästi, turvautuen useampaan otteeseen solvauksiin pelaajia kohtaan.

- Olen ollut alalla tarpeeksi pitkään muistaakseni ajan, jolloin pelaajat eivät olleet täysiä persläpejä kehittäjiä kohtaan ja se oli aika kivaa, McCoy kommentoi.

McCoyn kommentit poikivat melkoisen määrän keskustelua Apex Legendsille omistetulla Reddit-sivulla. Tämän hetken suosituimmat viestit joko vitsailevat aiheella tai peräänkuuluttavat asiallisempaa kehittäjien kanssa käytävää keskustelua. Myrkyisän keskustelun voi lukea kokonaisuudessaan Redditissä.

Lähde: Reddit

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän myllylyly kuva
myllylyly

Muistaakohan mies vielä nekin ajat kun pelit oli yhden hintalapun takana.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus

-Olen ollut alalla tarpeeksi pitkään muistaakseni ajan, jolloin pelaajat eivät olleet täysiä persläpejä kehittäjiä kohtaan ja se oli aika kivaa, McCoy kommentoi.

Huvittavin kommentti vähään aikaan. En tiedä mihin aikaan tyyppi viittaa mutta tuskin kukaan on ollut mielissään vastaavista maksuista jonkun yhden puvun kohdalla. Lisäksi kuten jo yllä mainittu, ei nykyajan mikromaksuja ollut "tarpeeksi pitkän aikaa" sitten.

Itse olisin halunnut tukea peliä ostamalla jotain sopivan hintaista mutta halvinkin järkevä ostos oli 10 euroa. En ostanut sitten mitään ja olen kuitenkin pelannut tuota sen verran että kaikki achievementit tuli kerättyä. Mitään hepeneitä en ala ostamaan, varsinkaan noilla hinnoilla.

Mietityttää myös että onko parempi pitää ylihintaiset tuotteet ja myydä vähemmän kuin alentaa hintoja sellaiselle tasolle että myynti olisi selvästi isompaa? Itse olisin tosiaan saattanut tukemisen takia jotain ostaakin mutta en nykyisillä taksoilla.

Käyttäjän BringMePulla kuva
BringMePulla

Kehittäjät yrittävät nykyään, millä tahansa viedä rahat pelaajilta. Puhutaan isoista summista, millä saisi kokonaisen pelin (jopa useamman) ja tässä yhden skinin. Ihan oikein että pelaajat lähtee nousee vastarintaan. Ei kehittäjät arvosta pelaajia enää, kuin rahana ja pelkkänä ostajana. Ei itseä houkuta tukea sellaisia lainkaan. Sitten kun puhutaan tämän pelin julkaisijasta, niin se kertoo hyvin pitkälti myös kehittäjien asenteesta.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Niin kuin tuolla ketjussakin jo vähän vihjattiin, pystyyköhän McCoy nyt tosissaan lupaustensa mukaan katsomaan itseään peilistä ja uskottelemaan itselleen, että tämä on reilua pelaajien suuntaan?

Tähän kohtaan kuuluisi varmaan sanoa, että "mutta ne on vain kosmeettisia esineitä" ja "ei se ole tyhmä jotka pyytää" tai jotain, mutta onhan 20 euroa jostain skinistä ihan naurettava summa, puhumattakaan sitten 130 eurosta, jos ne ehti hankkia loottibokseja availemalla. Siinäkin on rajansa kuinka kauan kosmeettiset mikromaksut pysyy kohtuuden rajoissa.

EA kuitenkin veti taas kerran täysin oikean pr-muuvin ja käänsi huomion siihen, että "byhyy, kun muutama ilkeä trolli kiusaa viatonta monimiljardibisnestä". Säälittävämpää asiaa tässä maailmankaikkeudessa ei olekaan, kun kiusaamisesta itkevä korporaatiopamppu. Sekin alkaa olla jos surkuhupaisaa miten paljon näissä korporaatioissa käytetään tuota "saadaan pidettyä valot toimistossa päällä"-kielikuvaa, niin kuin siellä muka oikeasti elettäisiin ihan kädestä suuhun.

Tehkää bisnestä niin, että asiakkaat tykkää teistä. Kun asiakasta sen sijaan mulkuttaa oikein urakalla, niin ylläri pylläri, että sieltä tulee mulkutusta myös vastapalloon.