Apex Legends -kehittäjien Star Wars Jedi: Fallen Orderista saatiin vihdoin pelikuvaa! / Uutiset / pelaaja.fi

Apex Legends -kehittäjien Star Wars Jedi: Fallen Orderista saatiin vihdoin pelikuvaa!

8.06.2019 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
25
Star Wars Jedi: The Fallen Order, Respawn Entertainment

Electronic Arts käynnisti E3-messut Star Wars Jedi: Fallen Order -pelin esittelyllä. Titanfall- ja Apex Legends -peleistä tutun Respawn Entertainmentin tarinavetoisesta toimintaseikkailusta saatiin 15 minuutin edestä pelikuvaa.

Star Wars Episodi III: Sithin kosto -elokuvan jälkeiseen aikaan sijoittuvassa pelissä pelataan Imperiumin käsky 66:sta selviytyneellä jedikokelaalla, Cal Kestisillä. Calin mukana roikkuu BD-1-pikkurobotti, joka avittaa ainakin kiipeilytilanteissa.

- Tarina on tehty tiiviisti Lucasfilmin kanssa, ja se on osa virallista kaanonia, peliohjaaja Stig Asmussen kertoi lähetyksessä.

Pelivideo sijoittuu Imperiumin miehittämälle wookieiden kotiplaneetalle, Kashyyykille, jossa Cal saa opastusta muun muassa Rogue One: A Star Wars Story -elokuvassakin nähdyltä Saw Guerreralta. Pelillisesti Jedi: Fallen Orderista saatiin esimakua niin hyppelystä, kiipeilystä, Voimankäytöstä sekä valomiekkatoiminnasta.

Star Wars Jedi: Fallen Order julkaistaan 15. marraskuuta PlayStation 4:lle, Xbox Onelle sekä pc:lle. Pelistä julkaistiin aiemmin tänä vuonna myös tarinaa avartava traileri, jonka voi katsoa täältä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

Aivan järkyttävää putkipelaamista, jossa ei tarvitse itse ajatella tai osata edes pelata. Kuin mikä tahansa lajityyppinsä edustaja jähmeine animaatioineen, kiusallisine hahmomalleineen ja geneerisine ympäristöineen, joissa eteneminen noudattaa tasan yhtä kaavaa. Uh, ei jatkoon!

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Näyttää hyvältä. Viimeinkin itseä kiinnostava Star Wars peli.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Näytti aika pitkälti saman kaavan mukaan tehdyltä kuin Uncharted, Assassins Creed tai Tomb Raider, mutta mikäpä siinä jos on hyvin tehty, voittaa tarinattoman moninpelin joka on myös tuskaisa mikromaksuhelvetti.

Toivottavasti mukana on hiukan light/dark valintojakin sekä vähän vapaampaakin pelaamista mieluummin kuin pelkkä lineaarinen putki. Varovaisen positiiviset fiilikset kuitenkin jäi.

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Näyttää Star Wars: The Force Unleashelta mutta tylsemmältä ja muutenkin hitaammalta.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Kävi kyllä heti selväksi, ettei ole peli minun makuuni. Tämänkaltaiset kolmannen persoonan toimintapelit eivät jaksa kiinnostaa itseäni lainkaan. Näille kuitenkin selkeästi kysyntää, koska niitä tehdään markkinoille hyvää tahtia ja menestyvätkin vielä.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Aijaij. Omaan silmään näytti oikein hyvältä. Pieniä kaunesvirheitä toki löytyy, kuten pakolliset kiipeilyosuudet, liian hitaasti lentävät blaster boltsit (en tiedä miksi peleissä ne ovat aina niin hitaita), sekä se, että valomiekka ei tapa kaikkia vihuja kerrasta. Tässä mielessä Sekiron tyylinen taistelumekaniikka (eli guard pois ja kerrasta vainaa), olisi kenties sopinut tähän peliin kuin nyrkki silmään.

Odotan innolla, vaikka peli olisikin lineaarinen kokemus. Toivon toki, että avoimempaakin pelaamista löytyy, kuten Angel jo kommentoi, mutta ei sen puute mielenkiintoa latista.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Lupaavaa. Kaava on toki ihan perinteinen Hack'n Slash kuten platinumin pelit ja esim. Darksiders sarja. Mikä itsellä vain nostaa pisteitä. Suoraan sanottuna odotukset nousi entisestään. Yksi suuri epäilys tosin on vielä: Peli ei todellakaan näytä valmiilta. Se näyttää kankealta, hahmoista puuttuu "painoa" ja graafinen puoli oli kuin PS3 pelistä. Wookiet varsinkin oli vähän surkuhupaisan näköisiä. Mutta tässä on vielä hiukan aikaa pistää paketti kasaan jos tuo on alpha versio. Jos viimeistely onnistuu, tässä on voi olla helmi. Mutta viimeistelyä vaaditaan.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

EA:n onneksi peliä kehittää Respawn. Kaikki muut studiot ovat puskeneet ulos aikalailla kelvotonta paskaa viimeiset vuodet. Viimeinen hyvä Battlefieldkin tehtiin vuonna 2013.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Yksinpeli Star Warsit on aika vähissä niin pitää olla todella ripulia ettei mene edes testiin. Putki ei minua haittaa, vaikka haluaisin Witcher 3 tai AC Origins tyylisen Star Warsin, mutta tämä on vain unelmaa ja vaatisi osaamista jo reilusti.

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Kyllä! Odotus listalle.