Apple diskasi synkän The Binding of Isaacin "lapsiin kohdistuvan väkivallan" takia / Uutiset / pelaaja.fi

Apple diskasi synkän The Binding of Isaacin "lapsiin kohdistuvan väkivallan" takia

7.02.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
16
Apple diskasi synkän The Binding of Isaacin "lapsiin kohdistuvan väkivallan" tak

Pc:llä jo vuosia synkkyydellään ihastuttanut The Binding of Isaac ei kelpaakaan Applelle.

Peli on jo aikaisemmin kärsinyt julkaisuvaikeuksista muun muassa Nintendon alustoilla, ja tällä kertaa kieltävä vastaus kiiri Applen App Storen suunnalta. Hylkäyspäätöksen perusteeksi annettiin pelissä esiintyviin lapsihahmoihin kohdistuva väkivalta. Pelin julkaisija Nicalis ei kuitenkaan ole Applen kanssa aivan samaa mieltä asiasta siitä huolimatta, että toimintapelin päähenkilö on teoriassa alaikäinen.

– C'mon, mitä helvettiä, julkaisijafirman perustaja Tyrone Rodriguez kirosi Applea Twitterissä.

Pelin kehittänyt Edmund McMillen ei ole itse kommentoinut hylkäyspäätöstä. Tiedossa ei ole, aikooko kaksikko ryhtyä toimenpiteisiin saadakseen iOS-version ilmoille tavalla tai toisella. Apua Applen haastamiseen saattaa löytyä esimerkiksi Rodriguezin Twitter-päivityksen keräämistä vastauksista, jotka sisältävät useampia esimerkkejä yhtiön hyväksymistä peleistä, jotka niin ikään rikkovat väkivaltasääntöä - mukaan lukien hulvattoman kuuloinen vauvasoturipeli Baby Warrior.

The Binding of Isaac: Rebirthin iOS-versio ei ole saanut virallista julkaisupäivää.

Lähde: Eurogamer, Tyrone Rodriguez (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Voi Apple, mitä milloinkin. Onneksi ei tarvitse itse käyttää kyseisen firman mitään. Sai jo kouluaikoina tarpeeksi maceistä, voi jeesus mitä koneita ja kaikki ohjelmat toimii Windows pc:lläkin, paremmin. Monilla työpaikoillakin onneksi todettu näin.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus

Pelin julkaisija Nicalis ei kuitenkaan ole Applen kanssa aivan samaa mieltä asiasta siitä huolimatta, että toimintapelin päähenkilö on teoriassa alaikäinen.

Puhumattakaan siitä, että päähenkilö on käytännössä fiktiivinen. Poliittinen korrektius (ja sitä mukaa etenkin feminismi) on kulttuurin vihollinen numero yksi.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus käyttäjältä snaketus

Voi Apple, mitä milloinkin. Onneksi ei tarvitse itse käyttää kyseisen firman mitään.

Tämä. Avovaimoni suunnitteli ostavansa Macin, mutta ilmoitin kohteliaasti, että meidän taloudessa Macit (ja muut Applen tuotteet) saattavat lentää ikkunasta pihalle. Tämän jälkeen hän päätyikin rakentamaan oman PC:nsä.

Käyttäjän xtpro kuva
xtpro

Jotain Windowsin juntturaa, kun joutuisi päivänkin töissä käyttämään niin kyllähän siinä pää hajoaisi. Tarpeeksi tulee jo hiuksia revittyä päästä, kun on pakko käyttää Microsoft Officen ohjelmia. No eipä nyt sentään, tottumuskysymyksiähän nuo vain ovat. Itse en kestä muuta kuin Macia, koska olen sillä tottunut työskentelemään.

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma
Lainaus käyttäjältä snaketus

Voi Apple, mitä milloinkin. Onneksi ei tarvitse itse käyttää kyseisen firman mitään. Sai jo kouluaikoina tarpeeksi maceistä, voi jeesus mitä koneita ja kaikki ohjelmat toimii Windows pc:lläkin, paremmin. Monilla työpaikoillakin onneksi todettu näin.

Itse käytän pelaamiseen ja kotikoneena aina PC:tä, mutta mukana kulkee joka päivä Applen läppäri. Yli vuoden ollut käytössä, eikä yhtäkään kaatumista tai jumiutumista, vaikka päivittäin monta tuntia käytössä. Ei yhtään virusta tai haittaohjelmaa, joka vaikuttaisi koneen toimintaan heikentävästi. Macbookia ennen ollut käytössä lukematon määrä PC-läppäreitä, joista on jäänyt pelkkiä negatiivisia muistoja. Myös automaattinen taustatallennus takaa, että opinnot säilyvät, vaikka koneelle kävisi mitä tahansa. Eli Windowsilla on reilusti matkaa, jotta saisi vastaavan toimivuuden aikaiseksi. Muuten en enää käytä muita Apple laitteita, kun iPhonet ja iPadit kävivät aivan liian suljetuiksi laitteiksi (kiitos IOS ja iTunes).

Mitä uutiseen tulee, niin ärsyttää tämä IOS sensuuri. En muutenkaan ymmärrä minkä takia Apple haluaa estää pelien julkaisuja, kun jokaisesta myydystä applikaatiosta yhtiö saa 30% rojaltit. Voisin ymmärtää sensuurin joissain ääritapauksissa, mutta nämä tämän tyyliset tapaukset vain laittaa naurattamaan.

Käyttäjän LIONHEAD kuva
LIONHEAD

Omena luuri ja tabletti, ei mitään pahaa sanottavaa. enempi taitaa olla vaan muotia vihata.
Mutta mitä tulee tuohon pelin julkaisemattomuuteen, entä sitten jos ei se sinne mene niin ei mene.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Näin vähän läppäreitä käyttäneenäkin tunsin heti huomattavan parannuksen käyttömukavuudessa ja yleensäkin laadussa käyttäessäni Mac Bookia! Jokainen on kuullut sanonnan; "kuin Mersulla ajaisi, sen vain tuntee" (itse en pidä siitä.) Ihmettelen vain miten "sellaiselta" tunteelta voi yleensäkin välttyä käyttäessään Mac Bookia, koska koneethan oikein pursuavat laatua.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä Hugejorma

Yli vuoden ollut käytössä, eikä yhtäkään kaatumista tai jumiutumista, vaikka päivittäin monta tuntia käytössä. Ei yhtään virusta tai haittaohjelmaa, joka vaikuttaisi koneen toimintaan heikentävästi. Myös automaattinen taustatallennus takaa, että opinnot säilyvät, vaikka koneelle kävisi mitä tahansa. Eli Windowsilla on reilusti matkaa, jotta saisi vastaavan toimivuuden aikaiseksi.

Miten minusta tuntuu, että aina kun ihmisillä on näitä pc-kokemuksia jumien, virusten, kaatumista sun muiden kanssa, niin pitäisi peiliin katsoa? Toki suosittelisin Macia jollekin ummikolle, sillä ne ovat nimenomaan idioottivarmoja. En minä ole saanut vajaan kahden vuoden aikana win-läppäriä jumiin, kaatumaan tahi virusten valtaan ja kone on päällä aamusta iltaan. Samoin löytyisi taustatallennukset jos sellaista haluaa. Itse en kaipaa ja huolehdin manuaalisesti kopioista.

No, mielipideasioita myös vahvasti nämä ja pc-puoleltakin löytyy "mersu"-laatua, kuten joku tuossa Maceista kirjoitti. Hyvin on halvempikin toiminut ja jos pitää autovertailuihin lähteä niin kyllä Mersunkin saa ojaan ajettua.

Lainaus käyttäjältä Hugejorma

Muuten en enää käytä muita Apple laitteita, kun iPhonet ja iPadit kävivät aivan liian suljetuiksi laitteiksi (kiitos IOS ja iTunes).

Tässä se minun perimmäisin syyni vältellä omenaa kaikessa muodossa. Android-puhelin ja win-koneet FTW. Linuxiin en lähde kun on suppeampi tarjonta yleisesti ottaen.

Käyttäjän kapa85 kuva
kapa85
Lainaus käyttäjältä onnistunyt

Näin vähän läppäreitä käyttäneenäkin tunsin heti huomattavan parannuksen käyttömukavuudessa ja yleensäkin laadussa käyttäessäni Mac Bookia! Jokainen on kuullut sanonnan; "kuin Mersulla ajaisi, sen vain tuntee" (itse en pidä siitä.) Ihmettelen vain miten "sellaiselta" tunteelta voi yleensäkin välttyä käyttäessään Mac Bookia, koska koneethan oikein pursuavat laatua.

Itsellä ei ole mitään kokemusta omena laitteista, ja näin ummikkona on kyllä vaikea saada selvää oliko tuo viestisi sarkasmia vai tuliko ihan sydämmestä:D
Itse en kyllä ikinä maksaisi sellaisia hintoja vaikka käyttökokemus olisi kuinka taivaallinen. Ymmärtääkseni nuo macit ei kuitenkaan ole yhtään sen kestävempiä rautapuolelta kuin muutkaan perusläppärit.

Käyttäjän xtpro kuva
xtpro
Lainaus käyttäjältä zappah

Miten minusta tuntuu, että aina kun ihmisillä on näitä pc-kokemuksia jumien, virusten, kaatumista sun muiden kanssa, niin pitäisi peiliin katsoa?

Niin no. Hyvän käytettävyyden perusteitahan on, että käyttäjässä ei koskaan ole vika, vaan käyttöliittymässä. Veikkaisin, että Microsoftin insinöörit ovat ajatelleet juuri samaa kuin sinä, kun on tullut negatiivista palautetta softasta. Applella sen sijaan hyvä käytettävyys on suorastaan pyhä laki, jonka takia ne ovatkin idiootinvarmoja ;) Missä ei kyllä ole mitään pahaa käyttäjän kannalta.