Apple ei salli pelisuoratoistopalveluita iOS-laitteille / Uutiset / pelaaja.fi

Apple ei salli pelisuoratoistopalveluita iOS-laitteille

7.08.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5
Apple kieltää pelisuoratoistopalvelut iOS-alustalta.

Apple ei salli pelisuoratoistopalveluita iOS-alustalleen.

Teknologiajätti on kertonut linjauksestaan Business Insider -julkaisulle. Applen mukaan taustalla on yhtiön tahtotila saada kaikki iOS:lle julkaistavat pelit hyväksyttäväksi yksitellen ja varmistaa yksittäisten pelien näkyvyys hauissa ja tilastoissa. Yhtiön mukaan sen tavoitteena on suojella kuluttajia ja mahdollistaa tasavertaiset mahdollisuudet kaikille kehittäjille.

Apple on jo pitkään vastustanut pelien suoratoistoa iOS-alustalla. Apple esti Valvea julkaisemasta vuonna 2018 Steam-pelikirjaston suoratoiston mahdollistavaa Steam Link -sovellusta iOS:lle. Sovellus julkaistiin lopulta vuonna 2019 Valven vedottua teknisiin yksityiskohtiin, mutta Android-version tapaan iOS:n Steam Link ei mahdollista pelien ostamista sovelluksesta. Googlen Stadia-sovelluksesta julkaistu iOS-versio taas mahdollistaa ainoastaan palvelun hallinnoinnin muilla laitteilla, ei pelaamista. Viimeisimpänä Apple on estänyt Microsoftia julkaisemasta ensi kuussa ilmestyvää xCloudia iOS-laitteille.

Lähde: Business Insider

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Olihan se nyt pelottavaa, jos joku saisi kilpailla IOS alustalla! Varmana pelko on, että Apple Arcaden käyttäjät häviäisivät kuin tuhkatuuleen, jos ois Xcloud saatavilla. Ei tämä nyt kuitenkaan ihan fiksuinta politiikkaa Appelta ole. Niillä jotka tahtovat käyttää Xcloudia tai Stadiaa tai muita suoratoistoja menee varmaan puhelimen / tabletin vaihtoharkintaan.

Toisaalta jos Google sallii Xcloud omalla alustallaan, niin eikö se syö suoraan Stadian kannattavuutta? Ehkä Google on jo nyt luopunut Stadian tulevaisuudesta. mielenkiintoisia aikoja eletään.

Käyttäjän peliukk0 kuva
peliukk0

Mitäköhän mieltä on viranomaiset tästä linjauksesta? Ottaen huomioon applen markkina-aseman niin aika härskiä toimintaa.

Lainaus Paladin777

Toisaalta jos Google sallii Xcloud omalla alustallaan, niin eikö se syö suoraan Stadian kannattavuutta? Ehkä Google on jo nyt luopunut Stadian tulevaisuudesta. mielenkiintoisia aikoja eletään.

Toisin kuin ios andoid ei ole täysin suljettu ympäristö, tämän seurauksena xcloudin saa androidille halusi google sitä tai ei, jos se poistetaan play kaupasta niin ms voi aina jakaa sen asennustiedostona omilta sivuiltaan.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Kuinka suosittuja/tarpeellisia nämä pelisuoratoistopalvelut edes ovat mobiilipelaajille? Itse vain kokeillu Nvidian palvelua, enkä pitänyt sitä emulaattoripelaamista parempana mobiiliviihteenä. Jos on tosin pakko päästä pelailemaan jotain PC- tai konsolialustan peliä, niin mikäs siinä.

Kännykällä pystyy nykyisin hyvin pyörittämään Gamecube/Wii-emulaattoria. Eiköhän emulaattoreita piisaa siten oikein hyvin, jolloin siis kattaa hyvin pelejä. Harmi, kun jostain syystä ei ole tarpeeksi toimivaa PS2-emulaattoria tullut kännyköille.

Käyttäjän Pupukello kuva
Pupukello

Siihen asti kunnes se on Applen oma palvelu.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Oliko joku tästä yllättynyt?

Apple on tosin vähän erikoisempi tapaus, sillä on ihan loogista ettei vaikkapa Nintendo tai Sony salli Microsoftin suoratoistopalveluita konsoleillaan, mutta Apple on sekä yleisemmin laitevalmistaja että nykyään myös pelimaailmaan kallellaan.

Apple voi siis kohta saada saman "synninpäästön" kuin Nintendo ja Sony, sillä onhan se loogista ettei halua kilpailijoita omalle alustalleen pelien julkaisun suhteen.

Tosin Apple nyt olisi estänyt nämä vaikkei sillä olisi edes mitään suunnitelmia pelien julkaisuun tai suoratoistoon.

Nostoja