Ark: Survival Evolvedin dinosaurusparatiisi aloittelee konsolielämää / Uutiset / pelaaja.fi

Ark: Survival Evolvedin dinosaurusparatiisi aloittelee konsolielämää

13.12.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Kesästä asti hyvästä suosiosta pc:llä nauttinut selviytymispeli Ark: Survival Evolved on alkavalla viikolla saapumassa myös Xbox Onelle. Keskiviikkona 16. joulukuuta peli liittyy osaksi Xboxin omaa Game Preview -ohjelmaa, joka on konsolin oma vastine keskeneräisiä pelejä myyvästä Steamin Early Access -osastosta.

Xboxille saapuessaan Arkin konsoliversion pitäisi vastata sisällöllisesti jo pc:llä nähtyä pelin alkuperäisversiota. Pc-version tapaan Xbox-versiota on luvattu myös päivitellä säännöllisesti, kunnes sen katsotaan olevan valmis joskus ensi vuoden puolella.

Vielä Xboxin ja pc:n lisäksi Arkin on tarkoitus tulla ajan myötä myös PlayStation 4:lle. Koska PlayStationeilla ei ole ainakaan vielä omaa early access -ohjelmaansa, nähtäneen peli todennäköisesti kyseisellä alustalla vasta, kun sen katsotaan olevan niin sanotusti valmis.

Lähde: Ark: Survival Evolved (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Collector kuva
Collector

Tulee varmaankin heti keskiviikkona ostettua, mutta pelaan sen 1h trialin ekana.
Toivottavasti pelittää hyvin. Hintahan tällä on se 35€. Kesäkuussahan tämän valmiinversion pitäisi tulla kaikille kolmelle alustalle. Hinta tulee olemaan suurempi, kuin tuo 35€ millä saa nyt tuon Xbox One version.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus

Koska PlayStationeilla ei ole ainakaan vielä omaa early access -ohjelmaansa...

Ja toivottavasti ei tulekaan.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Onhan tämä kyllä hienon näköinen peli. Ei vain itseä innosta tuo yhteisöpainotteisuus vaan kaipaan sellaista järjestettyä tekemistä. Onko tässä siis mitään varsinaista juonta ollenkaan mitä pelata eteenpäin? Ei muuten taida olla trailerin materiaali Onen versiosta tai on tehty ihmetaikoja peliä portatessa.

Lainaus käyttäjältä Kornholic

Ja toivottavasti ei tulekaan.

Niin. Näistä hommistahan on AIVAN PAKKO ostaa ne pelit jos ne myyntiin tulevat. Itsekään en pääse mistään kaupasta pois ilman että on kymmenen ostoskärryä täynnä tavaraa, jota en halua. On vain pakko ostaa kun ne tuotteet oli laitettu sinne kauppaan.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus käyttäjältä zappah

Niin. Näistä hommistahan on AIVAN PAKKO ostaa ne pelit jos ne myyntiin tulevat. Itsekään en pääse mistään kaupasta pois ilman että on kymmenen ostoskärryä täynnä tavaraa, jota en halua. On vain pakko ostaa kun ne tuotteet oli laitettu sinne kauppaan.

Ei, vaan pelintekijöillä on nyt jo tapana julkaista (täysihintaisena) rikkinäisiä pelejä. Pelaajat suureen ääneen valittavat rikkinäisistä pelijulkaisuista, mutta samaan hengenvetoon kehuvat kuinka mahtavaa on syytää rahaa early access -paskapeleille, jotka tuskin edes valmistuvat.

Early access, kickstarter ja muut vastaavat siirtävät vain pelintekoon liittyviä riskejä kehittäjältä kuluttajalle. Julkaiskaa ne pelit valmiina ja pyytäkää siitä sitten täyden pelin hinta. Älkää maksako pelintekijöille puolivalmiista - se vain palkitsee huonoa käytöstä.

Tuota vammaista argumenttia kuuli myös hetki ennen DLC-kulttuurin vallankumousta.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

No joo eihän virallisesti Playstationilla ookkaan early accessia mut kun kattoo kuinka episodi pohjaset pelit yleistyy ja kuinka Codit, Battlefieldit, Battlefrontit ja monet muut julkastaan vajaina niin kyl se melkein sama on.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus käyttäjältä zappah

Onhan tämä kyllä hienon näköinen peli. Ei vain itseä innosta tuo yhteisöpainotteisuus vaan kaipaan sellaista järjestettyä tekemistä. Onko tässä siis mitään varsinaista juonta ollenkaan mitä pelata eteenpäin?

No mitä itse PC:llä syksyllä pari päivää testailin, niin melko päämäärätöntä ja itseääntoistavaa puurtamistahan tuo on ainakin aluksi, en sitten tiedä onko pelissä muutakin "tavoitetta" kuin kehittää oman hahmon kädentaitoja joilla sitten saa parempia työkaluja/taloja rakennettua ja dinoja kesytettyä. Ehkä tästä sitten yhteisöllisemmät pelaajat saavat enemmän irti, mutta ainakin yksinpelattuna peli kyllästyttää todella nopeasti.

Nostoja