Pyhä verkkosota, Batman! Arkham Originsissa päästään moninpelaamaan (päivitetty)

Batman ja Robin lähtevät Arkham Originsin myötä verkkopelien maailmaan yhdessä Jokerin, Banen ja näiden kätyreiden kanssa.

31.7.2013 20:51

Pitkään siitä huhuiltiin, mutta nyt se on varmaa: Batman: Arkham Origins on sisältämässä moninpelin. Verkkopuolesta ei kuitenkaan vastaa pääpeliä kehittävä WB Games Montreal, vaan Brinkista ja Wolfenstein: Enemy Territorysta tuttu verkkopeliveteraani Splash Damage.

Originsin moninpelissä kamppailemaan päästään kahdeksan pelaajan nettiotteluissa kolmen osapuolen välillä. Pelaajista kolme laitetaan Jokerin kätyreiden puolelle ja kolme Banen alaisten joukkoon, kun taas kaiken tämän taustalla hääräävät vielä myös pelaajien ohjastamina Batman ja Robin.

Rikollisten puolella peli muistuttaa kohtalaisen perinteistä kolmannen persoonan räiskintää. Pelaajat saavat alustavasti käyttöönsä aina ulkonäköä ja aseistusta myöten muokattavissa olevan kätyrin, jolla soditaan sekä muita rikollisia että viittasankareita vastaan. Tiettyjen ehtojen täyttyessä otteluihin on kuitenkin myös mahdollista saada hieman lisäväriä, sillä Jokerin ja Banen ohjaaksiin on myös mahdollista päästä.

Batmanin ja Robinin tehtävänä on puolestaan romahduttaa rikollisten taistelutahto, mikä tehdään tietysti näitä salakavalasti tyrmäämällä. Apunaan hahmoilla ovat pääpelistä tutut apuvälineet ja kyvyt, joita hyödynnetään niin pitkään, kunnes eräänlainen pelottelumittari saavuttaa huippunsa. Kun tähän päästään, pakenevat rikolliset paikalta ja hyvikset voittavat.

Moninpeliin päästään käsiksi Warner Brosin lehdistötiedotteen perusteella niin PlayStation 3:lla, Xbox 360:lla kuin myös pc:lläkin. Näin ollen näyttää vahvasti siltä, että Wii U -versio jää ilman pelimuotoa.

Kauppoihin Batman: Arkham Origins saadaan 25 lokakuuta. Samana päivänä 3DS ja Vita saavat myös oman Batman: Arkham Origins Blackgate -seikkailunsa. Kummatkin peleistä sijoittuvat aikaan ennen Arkham Asylumia.

Päivitys kello 19.47: Warner Bros. on kertonut Eurogamerille, että Wii U -versio jää ilman moninpeliä, sillä sen kehittäjien on haluttu keskittyvän alustoihin, joilla on suurin moninpeliyleisö

Lähde: Warner Bros, Joystiq, IGN

Lisää luettavaa