Arma 3 -kehittäjä Bohemia Interactive varoittaa sotilassimulaattoripelillä tehdyistä valeuutisvideoista.

Tsekkiläisstudion mukaan Arma 3 -pelikuvaa on käytetty verkossa kiertäneiden valeuutisten tehtailussa. Studion mukaan käsiteltyä pelikuvaa on käytetty videoissa, joiden on väitetty esittävän etenkin Ukrainan sodasta taltioitua sotavideota. Bohemia kertoo videoita tehtailevien tahojen hyödyntävän Arma 3:n alustan tarjoamia vapauksia ja modeja tuottaakseen uskottavan näköistä sotakuvaa editointityökalujen avulla.

Bohemia Interactiven mukaan se on pyrkinyt rajoittamaan valeuutisten leviämistä merkitsemällä pyytämällä sisällön poistamista jakelualustoilla. Työ on kuitenkin osoittautunut haastavaksi videoiden määrän vuoksi. Studio kertoo, että jokaista poistettua videota kohtaan julkaistaan päivittäin kymmenen uutta.

Studio on julkaissut tiedotteensa yhteydessä myös esimerkkivideon, joka havainnollistaa valeuutistehtailijoiden videoiden tuottamisessa käyttämiä keinoja. Mallivideo on katsottavissa alla.

Bohemia Interactive kehottaa myös Arma 3 -käyttäjiä vastuulliseen toimintaan pelivideoita tuottaessaan. Studio pyytää esimerkiksi välttämään klikkejä kalastelevaa otsikointia sekä merkitsemään pelivideot selkeästi, jotta pelikuvaa ei sekoitettaisi tosimaailman tapahtumiin.

Lähde: Bohemia Interactive

Lisää luettavaa