Arma 3 laajentui ilmaisella sisältöpäivityksellä / Uutiset / pelaaja.fi

Arma 3 laajentui ilmaisella sisältöpäivityksellä

3.12.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
2
Sotilassimulaattori Arma 3 laajentui sisältöpäivityksellä

Sotilasräiskintä Arma 3 on saanut uutta sisältöä ja uusia ominaisuuksia ilmaisen Nexus-päivityksen myötä.

Arma 3: Nexus tuo mukanaan uudistetun End Game 2.0 -moninpelitilan, jossa pelaajien muodostamat ryhmät taistelevat sekä toisiaan että tekoälyä vastaan tehtäviään suorittaessaan. Alunperin Marksmen-lisäsisällössä esitelty End Game laajenee kahdella uudella pelialueella, jonka lisäksi kehittäjät ovat keskittyneet torppaamaan pelikokemusta rajoittaneita ongelmia sekä parantamaan mm. tekoälyä ja animaatioita.

Myös Arma 3:n perusmekanismeja on uudistettu. Uusi vahinkomalli huomioi suojavarusteiden vaikutuksen paremmin osumien tappavuuden laskennassa. Lisäksi osumat näkyvät paremmin verijälkien ansiosta, vaikka kehittäjien mukaan Arma 3:ssa ei vieläkään läträtä hurmeella liiallisesti. Sotilaiden kestävyyskuntoa mallinnetaan myös tarkemmin Nexus-päivityksessä. Varustuksen raskaus ja maasto rajoittavat pelaajien kykyä kirmata taistelukentällä.

Arma 3: Nexus on osa Bohemia Interactiven ensi vuodelle asti suunniteltua Arma 3 -tiekarttaa. Syyskuussa 2013 julkaistuun peliin on luvassa vielä yksi päivitys ensi vuoden alkupuolella, jonka lisäksi Arma 3 saa kokonaisen kampanjalaajennuksen ensi vuoden aikana.

Lähde: Bohemia Interactive

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Yleisesti ottaen on hyvä, että on kaikenlaisille pelaajille vaihtoehtoja mutta itse olen sitä mieltä, että pelissä pitää olla sitä tiettyä pelillisyyttä. Liika realistisuus vain ärsyttää. Erityisesti tästä uutisesta tulee mieleen tuo hahmon jaksaminen: mitä jos itse juoksee helvetinmoisia maratoneja ja jaksaisi vaikka mitä mutta ruudulla tyyppi huohottaa parinkymmenen metrin jälkeen? Kyllähän se ainakin minua ärsyttäisi.

Itse olen kuitenkin aloittanut pelaamisen nimenomaan ei-realistisilla peleillä, joten tavallaan omat juuret ovat siellä. Nykyään onkin usein tullut todella virkistäviä kokemuksia (yleensä pienemmiltä) peleiltä, jotka ovat pelimäisiä eivätkä tähtää suuressa osaa asioista realistisuuteen tai "realistisuuteen" (kuten ettei ole healthbaria mutta kuitenkin haavat paranevat vain pienellä odottelulla).

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Uudistukset vaikuttavat mielestäni hyviltä. Stamina antaa pelille uuden taktisen puolen. Käsittääkseni serverin pystyttämisen yhteydessä voi valita ottaako uudistuksen käyttöön. Saa nähdä millä tavalla yhteisö ottaa nuo vastaan.

Mielestäni on erinomaista, että FPS-genrestä löytyy edes muutama peli jotka pyrkivät myös realistisuuteen. Itse viihdyn huomattavasti paremmin ARMA:n kuin monen suoraviivaisen räiskinnän parissa. Hyvä että on vaihtoehtoja.

Nostoja