Arvostettu ruotsalaisjännäri aloittaa konsolimarssin / Uutiset / pelaaja.fi

Arvostettu ruotsalaisjännäri aloittaa konsolimarssin

14.07.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Mobiilipeleihin erikoistunut malmölaisstudio Simogo on tuomassa kiitosta keränneen Year Walk -seikkailupelinsä seuraavaksi Wii U:lle.

Alunperin iOS:lle ja pc:lle julkaistu Year Walk ei saavu Wii U:lle myöskään vain suoran käännöksen muodossa. Sen sijaan peli on rakennettu osin uudelleen, jotta se hyödyntäisi parhaalla mahdollisella tavalla Wii U:n GamePad-ohjaimen ominaisuuksia. GamePadin kosketusnäytöllä pelaajat pääsevätkin vuorovaikuttamaan helposti sekä pelimaailman kartan että myös juonen kannalta tärkeän tietosanakirjan kanssa, ja onnistuupa sillä myös muistiinpanojenkin teko.

Myös tapa, jolla pääosa pulmista ratkotaan, on muuttunut. Wii U:lla pelikokemuksesta suuri osa koostuu nyt nimittäin liikkeentunnistuksen käytöstä. Simogolla myös luvataan, että vaikka idea voikin kuulostaa ensialkuun pelottavalta, on liikkeentunnistus toteutettu pelissä toimivalla tavalla. Vaivaa on esimerkiksi nähty siihen, että tarvittavat liikkeet ovat rentoja ja hienovaraisia.

Vielä toistaiseksi Year Walkin Wii U -versiolle ei ole annettu tarkkaa julkaisupäivää. Simogon mukaan sen kehitys on kuitenkin jo lähellä päätöstään, joten pelaamaan voidaan päästä vielä kesän tai alkusyksyn aikana.

Lähde: Simogo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Olen kuullut että Scram Kittyn tehnyt Dakko Dakko-studio on auttanut Simogoa pelin tuomisessa konsolille.